" Το Καπηλειό " Ζωντανή μουσική με τραγούδια της παρέας κάθε Σάββατο βράδυ και μεσημέρι Κυριακής
" Το Καπηλειό " με ένα ξεχωριστό εσωτερικό διάκοσμο, σε μία αίθουσα αρκετών τετραγωνικών μέτρων, κατάλληλη για να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση που επιθυμείτε.

22.9.10

Βασίλης Κωνσταντακόπουλος: Ο καπετάνιος του τουρισμού και των τάνκερ !

Αφιέρωμα στον δικό μας καπετάν Βασίλη από το Greek Money !
Την ώρα που ο πρωθυπουργός καλεί τους ξένους επενδυτές να επενδύσουν στην Ελλάδα, στο νου έρχεται η σχεδόν 10ετής «μάχη» του εφοπλιστή κ. Βασίλη Κωνσταντακόπουλου με τη γραφειοκρατία και την διαφθορά που την πλαισιώνει, για να φτιάξει στην Καλαμάτα, το Costa Navarino, ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα πραγματικά πολλών αστέρων πολυτέλειας και εξυπηρέτησης. Από τους πρώτους που ξεκίνησε επενδύσεις στην ξηρά είναι ο εφοπλιστής Βασίλης Κωνσταντακόπουλος, ο οποίος από το 1997 οραματίστηκε μια μεγάλη τουριστική επένδυση στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Καλαμάτα. Ο εφοπλιστής τέσσερα πολυτελή ξενοδοχεία, δύο γήπεδα γκολφ, συνεδριακό κέντρο, μονάδες θαλασσοθεραπείας, μια τεχνητή λίμνη που θα αναδεικνύει όλη την περιοχή. Η εφοπλιστική οικογένεια του κ Κωνσταντακόπουλου – βασικού επίσης μετόχου της ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ- προχωράει σε κατασκευή τριών πλοίων μεταφοράς κοντέινερ σε κινεζικά ναυπηγεία. Η συμφωνία αγγίζει τα 305 εκατ. δολάρια και τα πλοία, που αναμένεται να είναι έτοιμα για αναχώρηση το 2012 και 2013, θα έχουν χωρητικότητα 108.000 τόνων το καθένα. Η συνολική επένδυση ωστόσο, αναμένεται να είναι κατά πολύ υψηλότερη
, σύμφωνα με τη μεσιτική εταιρεία του Πειραιά, Golden Destiny, διότι μέσω της συμφωνίας, δίνεται στην ελληνική εταιρία η δυνατότητα άσκησης option που αφορά την κατασκευή άλλων τριών πλοίων με δυνατότητα μεταφοράς 9.000 teus έκαστο. Η Costa-mare ανήκει στις ελάχιστες ναυτιλιακές εταιρείες ελληνικών συμφερόντων που προτιμούν εδώ και δεκαετίες να επενδύουν στα κοντέινερ, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί αποστάσεις από τα χρηματιστήρια. Η αλήθεια είναι ωστόσο, ότι μετά την οικονομική κρίση του 2008, που είχε πλήξει την αγορά των κοντέινερ, αυξάνονται σταδιακά οι Έλληνες εφοπλιστές που δείχνουν την προτίμησή τους στη συγκεκριμένη αγορά. Συμφωνίες για την κατασκευή δύο πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου 205.000 τόνων το καθένα πραγματοποίησε και ο κ. Σ. Πολέμης. Η ναυπηγική τιμή που συμφωνήθηκε δεν έγινε γνωστή, ενώ τα πλοία θα παραδοθούν το 2012 και 2013. Τέλος, και η εισηγμένη Freeseas προχώρησε στην παραγγελία δύο πλοίων ξηρού φορτίου σε ναυπηγεία της Κίνας. Ο Βασίλης Κωνσταντακόπουλος, γνωστός και ως «καπετάν Βασίλης», γεννήθηκε το 1935, από φτωχή οικογένεια, στο Διαβολίτσι της Μεσσηνίας. Στην Κατοχή συμμετείχε στους εθνικούς αγώνες μέσα από το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο (ΕΑΜ). Το 1948 ήρθε στην Αθήνα και έκανε διάφορες δουλειές μέχρι το 1953 όταν και μπαρκάρισε για πρώτη φορά. Από τότε εξελίχθηκε σε όλες τις βαθμίδες της ναυτικής ιεραρχίας και leader του κλάδου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου