24.9.10

Κάνουν «έξωση » στους αιώνιους φοιτητές !

Διαμαντοπούλου – Τα δωμάτια θα δοθούν σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη !
Το να είναι κάποιος επί 18 χρόνια φοιτητής σίγουρα σκέφτεται ο καθένας από εμάς ότι δεν είναι και ότι πιο φυσιολογικό. Και όμως 1.050 αιώνιοι φοιτητές διαφωνούν κάθετα με αυτή την άποψη καθώς όπως φαίνεται είχαν αναπτυγμένη την επιχειρηματικότητα αφού σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας (ΕΙΝ) νοίκιαζαν το δωμάτιό τους στις εκάστοτε φοιτητικές εστίες μέχρι και προς 250 ευρώ το μήνα. Σύμφωνα με τη Καθημερινή αίσθηση προκαλεί η περίπτωση ενός 36χρονου αιώνιου φοιτητή ο οποίος είχε παντρευτεί , και έμενε αλλού αλλά αποφάσισε να ενισχύσει λιγάκι το εισόδημά του νοικιάζοντας το δωμάτιό του αφού όπως και να το κάνουμε η κρίση είναι αλύπητη…
Επισημαίνεται ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα παρουσιάζεται στις οκτώ εστίες της Αττικής, ενώ οι ενοικιαστές δεν είναι φοιτητές αλλά απλοί πολίτες που είχαν ανάγκη για μια οικονομική στέγη. Τα δωμάτια είναι συνήθως μονόκλινα και δίκλινα όπως ενός ξενοδοχείου.
Η κατάσταση είναι γνωστή καιρό τώρα αλλά η κρίση βοήθησε να καμφθούν οι πιέσεις για άμεση επίλυση του προβλήματος. Και όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που οι εστίες και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια σαφώς δεν επαρκούν, καθώς οι συνολικά 14.000 θέσεις στις εστίες μπορούν να δεχθούν μόλις το 9% των 150.000 φοιτητών που σπουδάζουν μακριά από τις οικογένειές τους.
Ωστόσο, όπως αναφέρει στην εφημερίδα ο πρόεδρος του ΕΙΝ Φίλιππος Λέντζας, 2500 νέες θέσεις αναμένεται να απελευθερωθούν μετά από την απομάκρυνση των αιωνίων φοιτητών (1.050) και από την αποφοίτηση άλλων 1500 που είτε αποφοίτησαν τον Ιούνιο ή θα αποφοιτήσουν μετά την ολοκλήρωση και της επαναληπτικής εξεταστικής.
Από τη πλευρά της η υπ. Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου κατά την επίσκεψή της στο ΕΙΝ, το οποίο εποπτεύει τις φοιτητικές εστίες, ανέφερε ότι τα δωμάτια στις εστίες θα δοθούν σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη μιας και θα αυξηθεί σημαντικά η ζήτηση αυτών μετά και την απελευθέρωση των 2500 θέσεων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου