23.9.10

Αντώνης Σαμαράς: Θα κάνουμε εξεταστική για το πως φτάσαμε στο μνημόνιο !

Επίθεση .... στην «πράσινη πολυκατοικία» !
Σκληρή προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και προειδοποίησε ότι, όταν το κόμμα του κερδίσει τις εκλογές, θα συγκροτήσει Εξεταστική Επιτροπή για το πώς φτάσαμε στο μνημόνιο. Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι κάνει Εξεταστικές Επιτροπές γιατί αλλιώς δεν μπορεί να κυβερνήσει. "Νομίζει ότι κρατά τη ΝΔ σε ομηρία, ας κάνει όσες Εξεταστικές θέλει. Εμείς θα κάνουμε μόνο μία για το πώς φτάσαμε στο μηχανισμό στήριξης και στο μνημόνιο", ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ. Συνεχίζοντας την επίθεση στον πρωθυπουργό ανέφερε ότι έχει εγκατασταθεί στο εξωτερικό για εβδομάδες, ενώ ακόμη δεν έχουν ξεκαθαριστεί οι αρμοδιότητες των υπουργών του…
"Το πιο σύντομο ανέκδοτο σήμερα στη χώρα είναι ο συντονισμός της κυβέρνησης", είπε ο κ. Σαμαράς. Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ακόμη ότι το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει Εξεταστική Επιτροπή για την οικονομία, μόνο που την περιορίζει στην περίοδο 2004-2009, ούτε πριν, ούτε μετά. Έχουν ξεχάσει το Χρηματιστήριο που ήταν το μεγαλύτερο σκάνδαλο από όλα, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ. Απάντησε δε και στη φράση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου, ο οποίος είπε ότι τα λεφτά τα φάγαμε όλοι μαζί. "Εμείς έχουμε πει ότι ευθύνεται το πολιτικό σύστημα το οποίο το δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ, έχουμε και εμείς τις δικές μας ευθύνες, αλλά ακριβώς είναι το σύστημα που πρέπει να ανατρέψουμε, ανέφερε ο κ. Σαμαράς και κατέληξε εάν είναι έτσι, γιατί δεν κάνουνε μια Εξεταστική για να καθίσουν μόνοι τους στο εδώλιο;".
Η «πράσινη πολυκατοικία»
Ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε στην κυβέρνηση, στον ΛΑΟΣ και στην κ. Μπακογιάννη, χαρακτηρίζοντάς τους "συμμαχία των προθύμων, των εξαπτέρυγων και των παπαγάλων". Ανέφερε ακόμη, ότι από τη Θεσσαλονίκη και μετά έσπασε το φράγμα της σιωπής και γι' αυτό οι αντίπαλοι της ΝΔ διαστρεβλώνουν πια την πρότασή της για την έξοδο από την κρίση που συναντά ευρύτερη απήχηση στην κοινωνία. Απάντησε στην κατηγορία, ότι με μαγικά η πρόταση της ΝΔ εξαλείφει το έλλειμμα, λέγοντας ότι μαγικά κάνει η κυβέρνηση. Πρώτον, είπε, μας οδήγησε στο μνημόνιο χωρίς λόγο και αιτία. Δεύτερον ανεβάζουν τους φόρους χωρίς να ανεβαίνουν τα έσοδα και τρίτο μαγικό, έχουμε βαθιά ύφεση και όμως οι τιμές ανεβαίνουν. "Φαίνεται ότι ο Χάρι Πότερ εγκαταστάθηκε για τα καλά στην πράσινη πολυκατοικία". Ο κ. Σαμαράς κήρυξε πανστρατιά του κόμματος για να φθάσει το μήνυμα της ΝΔ σε όλες τις γωνιές της χώρας. "Οι βουλευτές της ΝΔ πρέπει να βρεθούν στην πρώτη γραμμή, εκεί θα πάμε όλοι, για να ξεμασκαρέψουμε τα ψέματα του ΠΑΣΟΚ, για να μιλήσουμε για το δικό μας πρόγραμμα, για να σπάσουμε το φράγμα του φόβου που προσπαθεί να επιβάλλει η κυβέρνηση και τα εξαπτέρυγά της. Γιατί απέναντί μας αντιμετωπίζουμε πανστρατιά. Όλοι οι ένοικοι της πράσινης πολυκατοικίας καλλιεργούν το φόβο", ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.
Πρόσθεσε ακόμη, ότι είναι ώρα μάχης, δεν χωρούν μεμψιμοιρίες και ιδιοτέλειες. Ο κ. Σαμαράς ανέφερε με έμφαση ότι "δεν θα επιτρέψω φαινόμενα εσωστρέφειας. Γι' αυτό και η αντίδρασή μου όταν πρέπει θα είναι άμεση", αναφερόμενος εμμέσως στη διαφωνία του ευρωβουλευτή κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη και στη διαγραφή του. Μένοντας στο ίδιο θέμα, είπε ότι "κάποιοι τελευταία επικαλούνται το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση για να διαστρεβλώσουν ενσυνείδητα τις αρχές και τις θέσεις της παράταξης. "Η ελευθερία όμως είναι στίβος αρετής, δεν είναι αρένα μικροκομματικής ιδιοτέλειας".
Αυτοδιοικητικές εκλογές
Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, λέγοντας, ότι έχουν σαφώς πολιτικό χαρακτήρα. Το βράδυ των εκλογών εάν το ΠΑΣΟΚ βρει λόγους για να νιώσει ευχαριστημένο από το εκλογικό του αποτέλεσμα, θα εφαρμόσει την πολιτική του πιο αδίστακτα, ανέφερε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε, ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν έχουν μόνο αντιμνημονιακό χαρακτήρα, αλλά το ίδιο το μνημόνιο ακυρώνει τον "Καλλικράτη". Έθεσε δε, το δίλημμα των αυτοδιοικητικών εκλογών λέγοντας οι τοπικές κοινωνίες θέλουν τοπικούς άρχοντες που θα είναι εξαρτήματα αυτής της κυβέρνησης ή εκλεγμένους εκπροσώπους που θα ξέρουν να διεκδικούν αποφασιστικά από την κυβέρνηση; Σε πολιτικό επίπεδο θέλουν να στείλουν μήνυμα δυσαρέσκειας προς την κυβέρνηση που τους ξεγέλασε ή να την ενθαρρύνουν να συνεχίσει την ίδια πολιτική; Θέλουν να την επιβραβεύσουν που τους φώναζε λεφτά υπάρχουν και ύστερα έκοψε τις συντάξεις των 700 ευρώ ή να της στείλουν μήνυμα κατακραυγής στη χειρότερη εκδοχή λαϊκισμού;". Αυτά είναι τα διλήμματα στα οποία οφείλουν να απαντήσουν οι τοπικές κοινωνίες και να μην εκλέξουν άρχοντες που τη μια μέρα θα δηλώνουν δημόσια ότι απορρίπτουν το μνημόνιο και την επομένη θα αποκηρύσσουν τον ίδιο τους τον εαυτό, κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου