23.9.10

Ποδόσφαιρο-«Πόθεν έσχες» και για τους διαιτητές θα προτείνει η ΕΠΟ !

Προκαταρκτική εξέταση για «στημένα» παιχνίδια ! 
Την τροποποίηση του νομοσχεδίου για τις δηλώσεις "πόθεν έσχες", ώστε να περιλαμβάνονται και οι διαιτητές στους υπόχρεους υποβολής, θα προτείνει η ΕΠΟ.
Αυτό συμφωνήθηκε στη συνάντηση που είχαν σήμερα με τον Εισαγγελέα πρωτοδικών, Κωσνταντίνο Σιμιτζόγλου, ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Σοφοκλής Πιλάβιος, και ο ομόλογός του της Σούπερ Λίγκας, Βαγγέλης Μαρινάκης.
Οι διευθυντές των αθλητικών εφημερίδων, που ήταν παρόντες στη συνάντηση, συμφώνησαν στην ανάγκη να "πέσουν οι τόνοι" και δεσμεύτηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα, ο οποίος τους ενημέρωσε ότι, σε περιπτώσεις προκλητικών δημοσιευμάτων, θα εφαρμόζεται ο σχετικός αθλητικός νόμος που προβλέπει διαδικασία αυτοφώρου…
Στο μεταξύ, τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή δημοσιεύματα για "στημένα παιχνίδια" στο ποδόσφαιρο, αλλά και για φαινόμενα υψηλών καταθέσεων παραγόντων του ποδοσφαίρου που καταγγέλονται στον Τύπο, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου.
Την έρευνα θα διενεργήσουν δύο εισαγγελείς αρμόδιοι γαι οικονομικά εγκλήματα, οι οποίοι έλαβαν εντολή αύριο να επικοινωνήσουν με τους αρμόδιους του ΣΔΟΕ, ώστε το Σώμα ταχύτατα να τους κοινοποιήσει στοιχεία που έχει συλλέξει από ελέγχους του για την υπόθεση.
Εξελίξεις υπάρχουν όμως και σε ό,τι αφορά το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Ποντίκι", που εμφανίζει εν ενεργεία διαιτητή ποδοσφαίρου να έχει αποκομίσει υπέρογκα κέρδη από το στοίχημα.
Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αν.Κανελόπουλος, κάλεσε για την προσεχή Τρίτη τον εκδότη της εφημερίδας, Αντώνη Δελατόλα, καθώς και τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ, Γιάννη Καπελέρη, προκειμένου να καταθέσουν όποια στοιχεία έχουν για ύποπτες συναλλαγές διατητών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου