" Το Καπηλειό " Ζωντανή μουσική με τραγούδια της παρέας κάθε Σάββατο βράδυ και μεσημέρι Κυριακής
" Το Καπηλειό " με ένα ξεχωριστό εσωτερικό διάκοσμο, σε μία αίθουσα αρκετών τετραγωνικών μέτρων, κατάλληλη για να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση που επιθυμείτε.

25.2.15

Στις 25 Νοεμβρίου κυκλοφορεί το νέο 20ευρω


Στις 25 Νοεμβρίου κυκλοφορεί το νέο 20ευρω

Τα αποκαλυπτήρια του νέου τραπεζογραμματίου των 20 ευρώ (που θα κυκλοφορήσει ευρέως στις 25 Νοεμβρίου) πραγματοποίησε χθες στη Φρανκφούρτη ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.
 Όπως σημείωσε, το νέο χαρτονόμισμα φέρει ένα καινοτόμο χαρακτηριστικό ασφαλείας, το «παράθυρο με προσωπογραφία» στο ολόγραμμα. Συγκεκριμένα, όταν το νέο 20ευρω παρατηρείται στο φως, το παράθυρο γίνεται διαφανές και αποκαλύπτει την προσωπογραφία της μυθολογικής φιγούρας της Ευρώπης.
 Αυτή τη στιγμή, περί τα 17,5 δισ. τραπεζογραμμάτια ευρώ βρίσκονται σε κυκλοφορία στις 19 χώρες της Ευρωζώνης. Η ονομαστική τους αξία ξεπέρασε τα 1.000 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 2014. Σημειώνεται ότι το 20ευρω είναι η ονομαστική αξία των τραπεζογραμματίων ευρώ που χρησιμοποιείται συχνότερα, καθώς διατίθεται ευρέως από τα ΑΤΜ, γίνεται αποδεκτό από πολλά μηχανήματα πώλησης και έκδοσης εισιτηρίων και υποβάλλεται συχνά σε έλεγχο για τη γνησιότητά του στα ταμεία εμπορικών καταστημάτων με τη χρήση ειδικής συσκευής.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου