Στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας κατά τις ομιλίες τους έθεσαν την ανάγκη ενός εναλλακτικού σχεδίου για τη χώρα, το οποίο θα μπορεί να απειλεί θεμελιώδη συμφέροντα των πιστωτών και των κυρίαρχων κύκλων της ευρωζώνης.
Άλλα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας τόνισαν επίσης την ανάγκη σε κάθε περίπτωση πριν από τη λήψη των αποφάσεων να συγκαλούνται τα συλλογικά όργανα του κόμματος, πράγμα που διασφαλίζει σε κάθε περίπτωση τις καλύτερες δυνατές συνθέσεις και αποτέλεσμα.
Η Αριστερή Πλατφόρμα πάντως, αναμένεται να καταθέσει τροπολογία προωθητικού χαρακτήρα, τόσο για το περιεχόμενο της συμφωνίας, αλλά και για το πώς θα πρέπει να πορευτούν από εδώ και στο εξής λαμβάνοντας υπόψιν τις πιέσεις και τις συνθήκες στην ευρωζώνη.
Ευκλείδης Τσακαλώτος: Οι ασάφειες στη Συμφωνία μάς βοηθούν
«Πιστεύω ότι η συμφωνία έχει πολλές ασάφειες. Να σας πω ποια κυρίαρχη δύναμη επέμενε για σαφήνειες; Αυτή ήταν η Γερμανία...Σε όσους θεωρούν ότι η ασάφεια είναι πρόβλημα προσέξτε και τη σαφήνεια...Υπάρχουν και σαφήνειες που δεν βοηθάνε. Για τις ιδιωτικοποίησεις η σαφήνεια δεν μας βοηθάει....Η ασάφεια για τις εργασιακές σχέσεις μας βοηθάει. Η ασάφεια για το πόσο έτοιμοι είναι οι εταίροι μας να μιλήσουν για το χρέος επίσης δεν μας βοηθάει. Μας δυσκολεύει όμως και ο ίδιος μας ο εαυτός....Η συμφωνία εξαρτάται από εμάς».
Αντώνης Νταβανέλλος: Κρίσιμος για την ανατροπή της κυβέρνησης ο Ιούνιος
«Τον Ιούνιο θα πρέπει να έχουμε τη δημόσια εντολή να επιτύχουμε την ανατροπή αυτού που αναγκαστήκαμε να μην αποδεχτούμε προχτές. Αλλιώς η προοπτική είναι η ανατροπή της κυβέρνησης».
Γιάννης Μηλιός: Βολές για ανθρωποφαγία και παραπολιτικά σχόλια
«Αυτό που είναι έξω από την κουλτούρα μας είναι η ανθρωποφαγία, οι επιδόσεις στα παραπολιτικά σχόλια, οι δήθεν διαρροές οι κινήσεις εντυπωσιασμού κενές περιεχομένου. Όλα αυτά που η ιστορία έχει αποδείξει ότι έχει κοντά ποδάρια».
Νίκος Παππάς: Οι κριτικές καλοδεχούμενες, αλλά αναντίστοιχες με το λαϊκό αίσθημα
«Η αποδοχή στην τακτική της κυβέρνησης είναι σχεδόν πάνδημη. Οι κριτικές καλοδεχούμενες αλλά δυστυχώς αναντίστοιχες με το λαϊκό αίσθημα».
Γιάννη Δραγασάκης: Θέλουμε ένα κόμμα χωρίς βαρονίες
«Αυτό που θέλαμε να πετύχουμε ένα κόμμα χωρίς βαρονίες δεν το πετύχαμε για αυτό και πρέπει να το ξαναδούμε. Εξετάσαμε ακόμα και το σενάριο της τελικής σύγκρουσης αλλά δεν το επιλέξαμε. Αποδεχτήκαμε αυτή τη συμφωνία γιατί θεωρήσαμε ότι μας δίνει χρόνο αλλά και εργαλεία για να προχωρήσουμε. Δεν προλαβαίναμε να κάνουμε κάτι άλλο».
Αλέκος Καλύβης: Είναι ετεροβαρής η συμφωνία
«Είναι ετεροβαρής η συμφωνία και θα πρέπει να αντικρούσουμε τα αρνητικά σημεία στην πράξη. Με την εφαρμογή του προγράμματος να προετοιμάσουμε τον λαό για τη μεγάλη σύγκρουση του Ιουνίου».
Αριστείδης Μπαλτάς: Δώστε χρόνο στην κυβέρνηση
«Λένε όλοι: “Δώστε μια ευκαιρία στην Κυβέρνηση”, και θα γράψει η Ιστορία ότι ο πραγματικός κόσμος που δεν έδωσε μια ευκαιρία στην Κυβέρνηση είναι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ. Παραχωρούμε έδαφος για να κερδίσουμε χρόνο... οι νίκες πάντα συνοδεύονται από συμβιβασμούς... Δώστε χρόνο στην κυβέρνηση»
Παναγιώτης Λαφαζάνης: Η συμφωνία εμπεριέχει ασάφειες και παρουσιάζει προβλήματα
«Είναι πολύ θετικό ότι η κυβέρνηση δεν θα κυρώσει στη Βουλή τη χρονική επέκταση μιας δανειακής σύμβασης που ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και έχει νεοαποικιακά χαρακτηριστικά. Η συμφωνία με τη λίστα των κατευθύνσεων που συνομολογήθηκε από την κυβέρνηση με τους θεσμούς εμπεριέχει κρίσιμες ασάφειες, ενώ παρουσιάζει και προβλήματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ παρά τη συμφωνία αυτή χρειάζεται το επόμενο διάστημα να κινηθεί με κεντρικό στόχο να εφαρμόσει με συνέπειες τις προεκλογικές του δεσμεύσεις και τις κυβερνητικές προγραμματικές δηλώσεις. Αυτή είναι η πρόκληση με την οποία είμαστε αντιμέτωποι και από την οποία θα κριθούμε το επόμενο διάστημα».

iefimerida.gr