26.2.15

Επιστολή διαμαρτυρίας από την ΚΕΔΕ στον Πρωθυπουργό και την Περιφερειάρχη Αττικής για την αντιθεσμική συμπεριφορά του αντιπεριφερειάρχη Γ. Καραμέρου

Σε δημόσια καταγγελία κάθε εκβιαστικής συμπεριφοράς σε βάρος αιρετών του Α’ Βαθμού Αυτοδιοίκησης προχωρεί η ΚΕΔΕ με ψήφισμα που εγκρίθηκε από το Δ.Σ. της.
Το ψήφισμα εκδόθηκε μετά τις δημόσιες αναφορές από δημάρχους του Βορείου Τομέα Αττικής, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι τους ασκήθηκαν εκβιαστικές πιέσεις και απειλές από τον αντιπεριφερειάρχη του Βόρειου Τομέα Αττικής κ. Γ. Καραμέρο, προκειμένου να συμμετάσχουν σε κοινοπραξία με επικεφαλής εταίρο την Περιφέρεια, και όχι σε κοινοπραξία Δήμων, με σκοπό την υλοποίηση του Προγράμματος Επισιτισμού που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
Στη συνέχεια ο αντιπεριφερειάρχης προχώρησε δημόσια σε απαξιωτικές αναφορές για τους αιρετούς εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού , όπως π.χ. « το πάρτι για τους Δημάρχους τελείωσε», «οι Δήμαρχοι νοιάζονται για την κουτάλα». 

Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ καλεί με ψήφισμά του την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου να ανακαλέσει στην τάξη τον αντιπεριφερειάρχη της.

Τέλος το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ συμφώνησε να σταλεί σχετική επιστολή στον Πρωθυπουργό και στην Περιφερειάρχη Αττικής, μέσω της οποία θα τους ζητεί να πάρουν θέση.

Ακολουθεί το ψήφισμα

H  Κ.Ε.Δ.Ε. αφού έλαβε γνώση

Α) των δημόσιων αναφορών, μέσω συνέντευξης τύπου που δόθηκε,  των Δημάρχων Λυκόβρυσης- Πεύκης, Παπάγου - Χολαργού και Μεταμόρφωσης, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι τους ασκήθηκαν εκβιαστικές πιέσεις κι απειλές από τον αντιπεριφερειάρχη του Βόρειου Τομέα Αττικής κ. Γ. Καραμέρο, προκειμένου να συμμετάσχουν σε κοινοπραξία με επικεφαλής εταίρο την Περιφέρεια, κι όχι σε κοινοπραξία Δήμων, με σκοπό την υλοποίηση του Προγράμματος Επισιτισμού που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Β) το περιεχόμενο συνεντεύξεων και δημόσιων δηλώσεων για το περιεχόμενο των καταγγελιών από τον ίδιο τον αντιπεριφερειάρχη κ. Γ. Καραμέρο, όπου γίνονται απαξιωτικές αναφορές για τους αιρετούς εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού , όπως π.χ. « το πάρτι για τους Δημάρχους τελείωσε», «οι Δήμαρχοι νοιάζονται για την κουτάλα», κλπ.


Λαμβάνει την απόφαση

·        Να καταγγείλει δημόσια κάθε εκβιαστική συμπεριφορά σε βάρος αιρετών του Α’ Βαθμού Αυτοδιοίκησης, από όπου κι αν αυτή προέρχεται.

·        Να εκφράσει δημόσια την αποφασιστικότητά της να μην επιτρέψει σε κανέναν να  αμφισβητήσει το δικαίωμα και τη δυνατότητα της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού να διαχειρίζεται αυτόνομα και με διαφάνεια τα κονδύλια που αφορούν έργα και δράσεις προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. Είτε αυτά προέρχονται από το ΕΣΠΑ, είτε από άλλα ευρωπαϊκά ταμεία ή εθνικά προγράμματα. Δηλώνουμε ότι δεν παραιτούμαστε από το δικαίωμα να διεκδικούμε και να διαχειριζόμαστε οι ίδιοι, κι όχι μέσω μεσαζόντων, τα χρήματα που αφορούν τις τοπικές μας κοινωνίες.

·        Να εκφράσει για μια ακόμη φορά με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο τη βούληση των ΟΤΑ Α’ Βαθμού να είναι αυτοί που θα διαχειριστούν τα προγράμματα καταπολέμησης της φτώχειας που χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, αφού διαθέτουν τις δομές, το προσωπικό , την γνώση των τοπικών αναγκών και την εμπειρία ώστε τα χρήματα αυτά να αξιοποιηθούν άμεσα κι αποτελεσματικά . 

·        Να ζητήσει από την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου να ανακαλέσει στην τάξη τον αντιπεριφερειάρχή της, καθώς και να δηλώσει δημόσια ότι η κατανομή των κονδυλίων του Περιφερειακού Ταμείου Αττικής προς τους Δήμους θα γίνει με κριτήρια αντικειμενικά, κι όχι με κριτήριο το αν θα συμμορφώνονται με τις υποδείξεις εκπροσώπων της Περιφέρειας.

Εκφράζουμε δημόσια τη βούλησή μας ως Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού να συνεργαστούμε με κάθε θεσμικό φορέα στη βάση της ειλικρίνειας, της συναίνεσης και της εξυπηρέτησης του αμοιβαίου συμφέροντος , προς όφελος των πολιτών και της χώρας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου