26.2.15

Νέο δάνειο 30 δισ. ευρώ στην Ελλάδα με... τρίτο Μνημόνιο!


Νέο δάνειο 30 δισ. ευρώ στην Ελλάδα με... τρίτο Μνημόνιο!

Η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί ένα νέο δάνειο ύψους άνω των 30 δισ. ευρώ την επόμενη διετία, δήλωσε κορυφαίος αξιωματούχος της Ευρωζώνης στο γερμανικό πρακτορείο ΜΝΙ.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο εν λόγω αξιωματούχος, οι πιστωτές συζητούσαν την πιθανότητα να υπάρξει νέο πρόγραμμα στήριξης πριν ακόμη διεξαχθούν εκλογές.
Υπήρχε «συζήτηση κεκλεισμένων των θυρών, μεταξύ των πιστωτών, από τον Σεπτέμβριο του 2014, ότι η Ελλάδα θα μπορούσε χρειαστεί ένα τρίτο δάνειο» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ο εν λόγω αξιωματούχος δηλώνει πως είναι πιθανό ένα τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα, συμπληρώνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να είναι έτοιμη για πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα.
Παράλληλα, τονίζει ότι η συμφωνία του Eurogroup μπορεί να αλλάξει, ενώ κάνει λόγο για πολλούς στο Eurogroup που δεν πείσθηκαν από τις δεσμεύσεις της Αθήνας.
Σε ό,τι αφορά το ελληνικό χρέος, ο ίδιος αξιωματούχος σημειώνει πως στο επόμενο διάστημα των τεσσάρων μηνών δεν θα υπάρξουν συζητήσεις περί ελάφρυνσης.
Τα σενάρια για τρίτο Μνημόνιο διακινούνται και από το Βερολίνο και ήδη χθες διέρρευσαν φήμες για χρηματοδοτική ανάγκη ύψους 20 δισ. ευρώ το καλοκαίρι.
Σήμερα, ο αντιπρόεδρος της ΚΟ των Σοσιαλδημοκρατών, Κάρστεν Σνάιντερ, σε δηλώσεις του εμφανίστηκε σίγουρος για τρίτο πακέτο.
«Το αποφασιστικό ερώτημα θα τεθεί πριν το καλοκαίρι: Αν η Ελλάδα είναι να παραμείνει στην ευρωζώνη, πρέπει να της δοθεί ένα τρίτο πακέτο ύψους λίγων δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ» δήλωσε ο Σνάιντερ για να προσθέσει ότι «μια χρηματοδότηση των υπό λήξη χρεών της μέσω δανείων από τις αγορές αποτελεί αυταπάτη».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου