26.2.15

ΟΜΙΛΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΣΑΤ ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.

-Αγαπητοί συνάδελφοι καλημέρα σας.
Αρκετοί από τους λόγους που με οδήγησαν στην απόφαση να θέσω υποψηφιότητα για την προεδρία του ΠΣΑΤ έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί ,αλλά και σταλεί προς ενημέρωση σας στα προσωπικά σας email.
Τα όσα σας καταγγέλλω στις επιστολές που σας απέστειλα δεν το έκανα τώρα γιατί διεκδικώ την προεδρία του ΠΣΑΤ, αλλά το έπραξα κατά την διάρκεια της θητείας του διοικητικού συμβουλίου. Οι καταγγελλόμενες πράξεις του απερχόμενου προέδρου Σωτήρη Τραιανταφύλλου προκύπτουν οι περισσότερες μέσα από τις πρωτοκολλημένες επιστολές μου στο ΠΣΑΤ(Αριθ.Πρωτ-114Στίς 11-4-2013,Αιθμ.πρωτ.194Στίς 18-6-2014,Αριθ πρωτ-100Στίς20-6-2014,Αιθ.πρωτΣτις 27-6-2014,Αριθ.πρωτΣτις 204 Στις 27-6-2014,Αριθ.πρωτ207Στις 2-7-2014)Καθώς και σε 18 παράκτια του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου(Είναι στην διάθεση όλων σας)
Σε όλα αυτά  ο απερχόμενος πρόεδρος κ. Τριανταφύλου, δεν απάντησε σε τίποτα ούτε στο κυρίαρχο σώμα του ΠΣΑΤ που είναι η γενική του συνέλευση!!! Κρύβει την αλήθεια ,την αποφεύγει και ακόμη με ψέματα επιχειρεί να υφαρπάξει την ψήφο σας.
Σε αυτή την επιστολή σας καταθέτω την ομιλία που πραγματοποίησα στην  γενική συνέλευση καταθέτοντας και τις προτάσεις ,τις δικές μου και υποψήφιων συναδέλφων για το ΔΣ .
«Αγαπητοί συνάδελφοι,
Δεν έχω την διάθεση ούτε να αναλωθώ σήμερα στην επανάληψη των όσων σας έστειλα στα email ,αλλά αν το σώμα το κρίνει σκόπιμο θα σεβαστώ την απόφαση του. Αρκετές από τις θέσεις μου στα Δ.Σ τις περιγράφω σε μια σειρά πρακτικών που έχω μαζί μου και είναι στην διάθεση του οποιουδήποτε ,αλλά και σε επίσης μια σειρά επιστολών-Καταγγελιων που έκανα στο ΔΣ στο χρόνο των γεγονότων που αυτά έγιναν, και είναι επίσης στην διάθεση σας.
ΤΙ ΕΚΑΝΑ 9 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΠΣΑΤ.
Δεν έχω σκοπό να σας κουράσω με λεπτομέρειες για το τι έκανα τα τελευταία 9 χρόνια στο ΠΣΑΤ. Ο Σύνδεσμος έγινε σχεδόν η καθημερινή μου ενασχόληση κλέβοντας χρόνο πέρα από την δουλειά. Με τους περισσότερους συναδέλφους ,από τις Σέρρες μέχρι την Κρήτη συναντιόμαστε στα γήπεδα, σε ημερίδες ,σε τουρνουά, σε εκδηλώσεις γενικώς του συνδέσμου. Συμμετείχα πέραν των αρμοδιοτήτων μου σε ότι είτε μου ζητήθηκε ,είτε είχα την δυνατότητα να προσφέρω. Συνέβαλα καθοριστικά στην επιβίωση του συνδέσμου μας με την εξασφάλιση χορηγιών που τον κράτησαν ζωντανό.
-Στις προηγούμενες αρχαιρεσίες η μεγάλη πλειοψηφία των αθλητικών συντακτών της χώρας με επέλεξε για να υπηρετήσω το σωματείο από την θέση του Α΄ Αντιπροέδρου. Σεβάστηκα την απόφαση σας στο ακέραιο, έμενα δεν με σεβάστηκε μια συγκεκριμένη μερίδα του ΔΣ.
Από την πρώτη στιγμή δραστηριοποιήθηκα για να εξασφαλιστούν οικονομικοί πόροι επιβίωσης του συνδέσμου και να εξασκήσω τα προβλεπόμενα εκ του καταστατικού δικαιώματα μου και για τα όποια με ψήφησαν οι συνάδελφοι.

ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ-ΠΟΛΕΜΟΣ
Φαίνεται όμως πως η εκλογή μου ως Α Αντιπρόεδρος τους ενοχλούσε .Έτσι έκαναν ότι ήταν δυνατόν ,είτε να με περιορίσουν ,είτε να με απαξιώσουν. Σε κάθε ευκαιρία.
 Αντιμετώπισα εξ αρχής και σταδιακά συγκροτημένη και προετοιμασμένη αρνητική έως και ακραία επιθετική στάση από τους φίλους του απερχόμενου προέδρου με την ανοχή του. Από τον ίδιο; Αντιμετώπισα ασέβεια όχι μόνο στο πρόσωπο μου ,αλλά και στη θεσμική μου ιδιότητα αυτή του Α΄ Αντιπροέδρου.
Η ΣΤΑΣΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΎΛΛΟΥ.
Ο  κ. Τριανταφύλλου παραβίασε κατ εξακολούθηση το υφιστάμενο καταστατικό και αυθαιρέτησε επίσης  κατ εξακολουθήσει και όχι μόνο παραβιάζοντας τις δικες μου καταστατικές αρμοδιότητες ,αλλά και άλλων συναδέλφων στο ΔΣ. Λειτούργησε με έναν απαράδεκτο και προσβλητικό για την ιστορία του ΠΣΑΤ τρόπο. Λειτούργησε με σχέδιο όχι για να αντιμετωπίσει ουσιαστικά τα προβλήματα των αθλητικών συντακτών ,αλλά πως θα σχεδιάσει και θα οργανώσει την ψηφοθηρική τακτική επανεκλογής του. Διεύρυνε τον πυρήνα επιρροών του, ικανοποιώντας επιθυμίες και θέλω .Το πόσο αναποτελεσματικός υπήρξε ως πρόεδρος του ΠΣΑΤ προκύπτει από τα όσα συμβαίνουν γύρω μας ,και ο απερχόμενος πρόεδρος είτε κάνει ότι δεν τα βλέπει, είτε σφυρίζει αδιάφορα.
1)Στην ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων;2)Στην προκλητική αδιαφορία θεσμοθέτησης πλαισίου ασφάλισης και κανόνων στις ηλεκτρονικές εφημερίδες;3)Στην έμμεση και μεθοδική ακύρωση της με νόμο ψηφισμένης ταυτότητας του ΠΣΑΤ;4)Στην προκλητική κατάληψη και παραβίαση υφιστάμενων άρθρων και διατάξεων του ΚΑΠ στα δημοσιογραφικά θεωρεία;5)Στην ακαταλληλότητα και στην έλλειψη βασικών προδιαγραφών που επίσης προβλέπονται από τον ΚΑΠ για την τεχνολογική υποστήριξη στα δημοσιογραφικά θεωρεία;(Παροχή Ιντερνέτ)6)Στην αντιδεοντολογική φίμωση των δημοσιογράφων της ΝΟVA που στερεί το δημοσιογραφικό δικαίωμα του σχολιασμού και της θέσης των συναδέλφων στις φάσεις ενός αγώνα; Αυτονόητα αναρωτιέμαι αυτά τα τόσο σοβαρά ζητήματα δεν τα συζητάει στις επαφές του με την ηγεσία της ΠΟΕΣΥ η με την ηγεσία και κάποιες εκ των παρατάξεων  της ΕΣΗΕΑ;
Μπορώ να σας αναφέρω και αλλά αρκετά και σοβαρά θέματα στα οποία ο κ. Τριανατφύλλου ,είτε τα …ζεσταίνει κάτω από το χαλί ,είτε κατά την συνήθη τακτική του τα στρογγυλεύει ,όπως κάνει με τα περισσότερα. Μέχρι και στα ψέματα που αναφέρει σε προεκλογική του επιστολή ,αλλά πρωτοφανές αν είναι δυνατόν και στον απολογισμό του απερχόμενου ΔΣ.!!!
Σε ότι αφορά τις ημέρες  και τα έργα του κ.Τριανταφύλλου,οι αθλητικοί συντάκτες της χώρας ας αναλογιστούν πριν πάνε στην κάλπη επί της ουσίας τι έκανε για τον ΠΣΑΤ. Τι είδαν αυτοί ως αποτέλεσμα .Τον υποβάθμισε αντί να τον αλλάξει όπως έλεγε, σχεδόν σε όλα τα επίπεδα και ασχολήθηκε με αυτά που τον ενδιέφεραν. Γιατί και στα υπόλοιπα, είτε ήταν πρωτοβουλίες άλλων μελών που οικειοποιήθηκε σε αρκετές των περιπτώσεων ακόμη και με αυθαίρετες η επικοινωνιακές παρεμβάσεις.
ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ.
ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ.
Κύριοι συνάδελφοι,
Ενοχλήθηκαν κάποιοι γιατί έγινα μέλος του Δ.Σ, Δεύτερος και πρώτος Αντιπρόεδρος, και σε κάθε εκλογική αναμέτρηση έβγαλαν με κάθε τρόπο τα εσώψυχα τους .Ισχνή μειοψηφία. Γνωριζόμαστε όμως καλά, και ξέρουμε και πως πορεύτηκε ο κάθε ένας και τι έκανε  και κάνει. Αυτούς τους αφήνω στην κρίση της πλειοψηφίας των συναδέλφων .Ούτε να κρυφτούν δεν ξέρουν.
Κύριοι συνάδελφοι,
Σε αυτό τον αγώνα που μετά από 10 σχεδόν χρόνια θα πρέπει να σας πείσω για αυτά που έχω δώσει δείγμα γραφής ότι μπορώ να κάνω ,δεν είμαι μόνος.
Έχω δίπλα μου και μαζί μου συναδέλφους-φίλους που αγαπούν τον ΠΣΑΤ και έχουν διάθεση προσφορά και κυρίως δυναμικής διεκδίκησης και μάχης.
Για ριζική αναβάθμιση του ΠΣΑΤ.
Από το απερχόμενο Δ.Σ, αυτός που ,κατανόησε αυτά που έλεγα και έγραφα, αλλά και βίωνα γιατί τα έβλεπε και τα άκουγε ,και στάθηκε δίπλα μου ,ήταν ο υποψήφιος για Α αντιπρόεδρος του ΠΣΑΤ συνάδελφος Γιώργος Τραπεζανίδης ,τον οποίο και ευχαριστώ Δημόσια.
Από εκεί και πέρα μου έκαναν την τιμή και ανταποκρίθηκαν στην πρόταση μου και άλλοι συνάδελφοι, των οποίων τα ονόματα θα αναφέρω προς το τέλος της διαδικασίας.
ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ
-------------------------------------------------------------------------------------Η ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΣΑΤ.
Κύριοι συνάδελφοι,
Με τις οικονομικές καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε στη χώρα, είναι αδύνατον ο ΠΣΑΤ να πορευτεί για πολύ χρονικό διάστημα  έχοντας πάγιες μηνιαίες λειτουργικές δαπάνες της τάξεως των 4-5.000 ευρώ!!!
-1)Δική μου πρόταση  ήταν η ένταξη του ΠΣΑΤ  στους επιδοτούμενους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης με το μίνιμουμ ποσό των 50.000 ευρώ ετησίως, για την κάλυψη των αυστηρώς λειτουργικών του αναγκών. Και αυτό θα διεκδικηθεί αμεσα.
-2)Επιπλέον ο ΠΣΑΤ με χορηγούς εταιρίες που δραστηριοποιούνται χορηγικά με ανταποδοτικά προγράμματα στο χώρο του αθλητισμού, μπορεί να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος του κόστους των δράσεων του .
3)Αναζήτηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων επιμόρφωσης των μελών  μας  με αξιοποίηση κάθε γνωριμίας όλων μας .
4)Συνεργασίες ανταποδοτικού χαρακτήρα σε αθλητικές δράσεις (Τουρνουά, εκδηλώσεις, αποστολές)με την τοπική αυτοδιοίκηση ,τις περιφέρειες ,τις ιερές μητροπόλεις και τους κοινωνικούς φορείς.
Ο ΠΣΑΤ θα αναζητήσει τρόπους μέσα από δράσεις να προσφέρει στη κοινωνία και να απεγκλωβιστεί από την αυτοαπομόνωση του.
5)Θα καταγγελθεί προς πάσα κατεύθυνση και θα απαιτηθεί άμεσα  από όλους τους δημοσιογραφικούς φορείς σε πανελλαδικό και όχι μόνο επίπεδο ,η πρωτοφανής φίμωση επαγγελματιών αθλητικών συντακτών που στο συνδρομητικό κανάλι NOVA δεν τους… επιτρέπεται να σχολιάζουν φάσεις και να παίρνουν θέση σε αμφισβητούμενες περιπτώσεις.
6)Οπαδική δημοσιογραφία-στοχοποιήσεις.
Σύγκλιση κοινής συνεδρίασης όλων των ΔΣ ενώσεων συντακτών της χώρας με πρωτοβουλία ΠΣΑΤ, άμεσες αποφάσεις απόλυτης εφαρμογής των κανόνων δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Τα ακραία φαινόμενα αυτεπάγγελτα καταγγέλλονται από το ΔΣ του ΠΣΑΤ για διαγραφή μετά από μια και μόνο προειδοποίηση.
7)Καταγγελία στις κρατικές υπηρεσίες ηλεκτρονικού εγκλήματος όσων συναδέλφων ανώνυμα στοχοποιούν η διασύρουν η ανοίγουν  οπαδικό πόλεμο με συναδέλφους. Θα ζητάμε κείμενα με ονόματα η λουκέτο. Η ζωή του κάθε ενός και τα παιδιά του καθενός είναι μακρά ποιο πολύτιμα από την αρρώστια στο μυαλό του καθενός.
8)Θα ζητηθεί από το ΕΣΡ άμεσο ξεκαθάρισμα στο ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό τοπίο σε όλη την Ελλάδα, σχετικά με την καπηλεία του επαγγέλματος. Και από τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ. ΑΛΛΙΩΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΙΖΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΠΤΟΠ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΙΚΡΟΦΩΝΑ .ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ Για όλους .Οι ΟΠΑΔΟΙ στα πέταλα όχι στα μικρόφωνα ούτε στα λάπτοπ.
9)ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.-Θα πάμε εμείς στην ΟΥΕΦΑ και στη ΦΙΦΑ για να δούμε αν ανέχονται και αυτοί οι θεσμικοί φορείς τις παραβιάσεις που γίνονται σε νόμους και διατάξεις.
Α)Τα ίδια τα μέλη έχουν και δικαίωμα και υποχρέωση σε όλη την Ελλάδα να διεκδικούν καλύτερες συνθήκες εργασίας στα γήπεδα, αλλά και να καταγγέλλουν. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΣΑΤ.
10)Θα  ζητήσουμε διακομματική θεσμική στήριξη της εφαρμογής των διατάξεων του Ν.2725/99 που αφορούν τα μέλη του ΠΣΑΤ. ΑΠΟ ΛΙΓΚΕΣ-ΠΑΕ ΚΑΙ ΚΑΕ.
11)Θα δημιουργήσουμε γραφείο υποστήριξης ανέργων στο ΠΣΑΤ, με ένα μέλος του ΔΣ να ασχολείται αποκλειστικά με αυτό το θέμα.
12)Θα ζητήσουμε εκ νέου από την Ολομέλεια της ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ο ΠΣΑΤ να έχει λόγο και θέση στην κατανομή των διαπιστεύσεων σε θερινούς και χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες.
Το ίδιο θα αναζητήσουμε να συμβεί και σε Ευρωπαϊκούς αγώνες, με την υποστήριξη των μελών του ΠΣΑΤ μέσα από τα ΜΜΕ που εργάζονται με άρθρα και δημοσιογραφική πίεση.
13)ΑΜΕΣΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΗ σε νομοσχέδιο της ιδέας μας να δίνεται η δυνατότητα σε αθλητικούς συντάκτες να βάζουν ένσημα ΤΣΠΕΑΘ εργαζόμενοι σε γραφεία τύπου Αθλητικών ομοσπονδιών ΠΑΕ-ΚΑΕ ,αλλά και αθλητικών οργανισμών της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Στο ίδιο νομοσχέδιο θα ζητήσουμε ένταξη διάταξης που θα υποχρεώνει κάθε αθλητικό φορέα  να διαθέτει γραφείο τύπου στο οποίο θα εργάζεται επαγγελματίας Αθλητικός συντάκτης μέλος του ΠΣΑΤ και της οικείας ένωσης συντακτών .Διάταξη που θα συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην άμεση απορρόφηση ανέργων συναδέλφων.
14)Θα ζητήσουμε ΔΩΡΕΑΝ Ιντερνετ σε όλα τα γήπεδα της Σ. Λ και F. L.
15)Για τα ταξίδια του ΠΣΑΤ θα γίνεται ΚΛΗΡΩΣΗ με την συμμετοχή όλων των ΜΜΕ, και τα στοιχειά θα δημοσιοποιούνται στο site του σωματείου.
16)Αναζήτηση άμεσου ισοδύναμου, ανταποδοτικού χαρακτήρα (Χορηγοί πάνω στην κάρτα) για την κατάργηση της συνδρομής, ενώ προηγηθεί νέα άμεση τροποποίηση του καταστατικού(Παροχές στα μέλη-Ξενοδοχεία-αεροπορικά εισιτήρια-Σουπερ μάρκετ_)
17 ).Ετήσιες χοροεσπερίδες σε Θεσσαλονίκη-Λάρισα η Βόλο εν αλλαξ, Αθήνα Πάτρα και Κρήτη. Στόχος να γνωριστούμε ,να ανταλλάξουμε ιδέες, να ενώσουμε δυνάμεις, να διασκεδάζουμε και να μένει και κάτι στο ταμείο του σωματείου μας. (Με τοπικούς χορηγούς, που θα διαφημίζουμε από τα ΜΜΕ που δουλεύουμε)
18)Ριζική αναβάθμιση των Δημοσιογραφικών Βραβείων και της γιορτής των κορυφαίων. Η Κατάργηση, η απόρριψη η η εκ του ασφαλούς κριτική δεν είναι λύση.
Τα μέλη θα ενημερωθούν μέσα σε ένα μήνα να στείλουν τις προτάσεις αναβάθμισης .Το νέο ΔΣ σε συνεδρίαση με μόνο αυτό το θέμα θα πάρει τις αποφάσεις και την ευθύνη.
Κλείνοντας καλώ όλους τους αθλητικούς συντάκτες της χώρας, πέρα από συμπάθειες και ότι άλλα κριτήρια επιλογής πρόεκυπτα μέχρι τώρα ,να προσέλθουν στις κάλπες εστιάζοντας σε δυο σημεία.
1)Να αγωνιστούμε πρώτα κύρια για μα μείνει ο ΠΣΑΤ ΑΝΟΙΧΤΟΣ .
2)Να επιλέξετε Ικανούς και άξιους που θα έχουν την δυνατότητα ,την διάθεση και τον χρόνο να ασχοληθούν με τον ΠΣΑΤ και τα προβλήματα μας ως χώρος.
Για έναν ΠΣΑΤ  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ .Για έναν ΠΣΑΤ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ. Για έναν ΠΣΑΤ που θα τον σέβονται ,θα τον αγαπούν και θα τον στηρίζουν  οι αθλητικοί συντάκτες.
Υγεία ,δύναμη και δουλειά σε όλους εύχομαι για καλύτερες ήμερες.
Την ευθύνη είμαι έτοιμος να την αναλάβω όπως έκανα 9 χρόνια τώρα σε ότι μου αναλογούσε.
Η Επιλογή είναι δική σας.
Σας ευχαριστώ πολύ.»

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου