28.2.15

Η Bild «ξαναχτυπά» στα ελληνικά !

Άρθρο στα ελληνικά δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα Bild, η οποία μια μέρα μετά το ανθελληνικό της άρθρο, με το πελώριο «όχι» στην βοήθεια προς την Ελλάδα επιμένει στη ρητορική της, λέγοντας ότι «η Ελλάδα χρειάζεται ένα καινούργιο ξεκίνημα χωρίς το ευρώ».

«Η βοήθεια δισεκατομμυρίων από την Ευρώπη – που συνεχίζεται– βοηθά απλώς στην εξυπηρέτηση των τεράστιων χρεών. Δεν μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη. Αντιθέτως εμποδίζει μια αληθινά καινούργια αρχή. Το σωσίβιο που έριξε η Ευρώπη στην Ελλάδα είναι από μολύβι» γράφει ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας Κάι Ντίκμαν.
Και συμπληρώνει: «Η εφημερίδα Bild δεν θα κουραστεί να κριτικάρει τη λανθασμένη πολιτική της Γερμανίας και της Ευρώπης για την Ελλάδα. Η εφημερίδα Bild δε θα σταματήσει να επισημαίνει το γεγονός, πως οι υποσχέσεις τόσο των δικών μας όσο και των ελλήνων πολιτικών δεν τηρήθηκαν. Η θέση της εφημερίδας Bild είναι ξεκάθαρη: η Ελλάδα χρειάζεται ένα καινούργιο ξεκίνημα χωρίς το ευρώ».
Ο αρχισυντάκτης, παράλληλα, υπογραμμίζει: «Συμπάσχουμε με τους ανθρώπους, οι οποίοι υποφέρουν από αυτή την κρίση και έχουν χάσει τα πάντα. Οι δημοσιογράφοι μας, ενημερώνουν συνεχώς για την εξαθλίωση μιας ολόκληρης χώρας, για τα συσσίτια, για άπορους ανθρώπους οι οποίοι πρέπει να σκαλίζουν σωρούς σκουπιδιών για βρουν φαγητό».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου