28.2.15

Γ.Παπανδρέου - Σκανδαλώδης “κάλυψη” της Κυβέρνησης Καραμανλή, προσωπικά από τον Τσίπρα !

“Πάνε να καλύψουν την ανυπαρξία τους με νέο βρόμικο ΄89″

Σφοδρή επίθεση στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή την “Εξεταστική για το Μνημόνιο” εξαπέλυσε το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

Σε πολύ υψηλούς τόνους ο Γιώργος Παπανδρέου, αφού κάνει για πρωτοφανή ανυπαρξία, παλινδρομήσεις και ερασιτεχνισμούς στην διαχείριση της κρίσης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, την κατηγορεί για φθηνά θεάματα που αντιγράφουν το βρόμικο 89.
Αίσθηση επίσης προκαλεί η αναφορά στην σκανδαλώδη – όπως αναφέρει η ανακοίνωση - “κάλυψη” της Κυβέρνησης Καραμανλή, προσωπικά από τον Τσίπρα, που σύμφωνα με το Κίνημα, εκτροχίασε δημοσιονομικά την χώρα και την οδήγησε στην Χρεοκοπία.
Δείτε ολόκληρη τη ανακοίνωση του Κινήματος:
“Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ευρισκόμενη μπροστά στα αδιέξοδα από τις απροετοίμαστες επιλογές της και την αδυναμία της να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα, επιλέγει να παίξει για άλλη μια φορά το χαρτί της «εξεταστικής επιτροπής για την είσοδο της Ελλάδας στο μνημόνιο».
Εάν το αντικείμενο της εξεταστικής επιτροπής παραμείνει όπως το ανακοίνωσε ο κ. Τσίπρας στο Υπουργικό Συμβούλιο και δεν αλλάξει και αυτό στη διαδρομή, δηλαδή «να διερευνηθούν οι συνθήκες και οι πολιτικές ευθύνες όλων των παραγόντων που έπαιξαν ρόλο στη χρεοκοπία της χώρας που μας οδήγησε στον αναγκαστικό δανεισμό», αλλά και οι σημερινοί χειρισμοί που επιδεινώνουν την κατάσταση, θα είμαστε αυτονόητα πρωτοπόροι στη διερεύνηση της πραγματικότητας.
Θα πρέπει όμως η κυβέρνηση να λάβει υπόψη της, τα εξής:
1. Ότι είναι καιρός να αντιμετωπίσει πλέον τα πραγματικά προβλήματα για τα οποία εκλέχθηκε και τα οποία είναι δραματικά επείγοντα. Οι φθηνοί εντυπωσιασμοί για την προσφορά θεάματος δεν αρκούν να καλύψουν ανυπαρξία, παλινδρομήσεις και αδράνεια.
2. Η μετονομασία της τρόικας σε «θεσμούς», του προγράμματος διάσωσης (μνημόνιο) απλώς σε «δανειακή σύμβαση», η συμφωνία με το 70ο/ο του μνημονίου το οποίο θα καταργούσαν με ένα νόμο και θα το έσκιζαν στα σκαλοπάτια της Βουλής κατά τα λεγόμενα του κ. Τσίπρα, η απομόνωση από τους Ευρωπαίους εταίρους τους οποίους η ίδια η κυβέρνηση έφτασε να παρακαλάει για μια τετράμηνη παράταση της συμφωνίας για τη διάσωση της χώρας από τη χρεοκοπία – μνημόνιο, αφού προηγουμένως δημιούργησε συνθήκες ασφυξίας στην οικονομία, δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από επιχειρήσεις «κάθαρσης» που αντιγράφουν το «βρωμικο 89″.
3. Εάν ο σκοπός της κυβέρνησης ήταν να διερευνηθούν πράγματι οι συνθήκες που αναγκάστηκε η χώρα να προσφύγει σε μηχανισμό στήριξης για να μην χρεοκοπήσει, θα είχε κάνει και διαφορετικές επιλογές στη σχέση της με τη Δεξιά. Θα είχε κάνει άλλη επιλογή – υποταγή – για το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα έβγαζε από το απυρόβλητο – μέχρι σημείου θαυμασμού και επιβράβευσης – την κυβέρνηση Καραμανλή, η οποία εκτροχίασε ιλιγγιωδώς τα δημοσιονομικά στοιχεία της χώρας και την κατέστησε πλήρως αναξιόπιστη οδηγώντας την στη χρεοκοπία .
4. Να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν ότι, τη συζήτηση για την είσοδο της χώρας μας στην κατάσταση να χρειάζεται πρόγραμμα διάσωσης – μνημόνιο μέσα από πλαστογραφημένο έλλειμμα και δυσθεώρητο χρέος, που μας παρέδωσε λιποτακτούσα η κυβέρνηση Καραμανλή, είμαστε οι πρώτοι που τη θέλουμε. Γιατί με ψυχραιμία και σοβαρότητα πρέπει επιτέλους να καταδειχθούν οι αιτίες και οι αίτιοι, οι εμπρηστές της πρωτοφανούς κρίσης.
Αυτό όμως απαιτεί τόλμη, υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα να ερευνηθούν τα πάντα μέχρι τους σημερινούς χειρισμούς. Και επουδενί για να καλυφθούν οι αίτιοι για την πορεία της χώρας μέχρι και σήμερα.”

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου