25.2.15

ΚΟΡΩΝΗ - Εκατομμύρια τα λαθραία τσιγάρα στο τσιγαράδικο !

Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των λαθραίων τσιγάρων που εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου σε φορτηγό πλοίο στην Κορώνη.
Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, βρέθηκαν συνολικά 6.674 χαρτοκιβώτια με 50 κούτες των 10 πακέτων των 20 τσιγάρων, 15 σακούλες με 50 κούτες των 10 πακέτων των 20 τσιγάρων και 163 κούτες των 10 πακέτων των 20 τσιγάρων, δηλαδή 66.922.600 τσιγάρα.
Η ποσότητα κατασχέθηκε από τη Λιμενική Αρχή Καλαμάτας και παραδόθηκε στην αρμόδια τελωνειακή αρχή. Οι διαφυγόντες δασμοί δεν έχουν ακόμα υπολογιστεί.
Το φορτηγό πλοίο, στο οποίο εντοπίστηκαν τα τσιγάρα, παραμένει στο λιμάνι της Καλαμάτας.
Να σημειωθεί ότι μετά από αξιοποίηση πληροφοριών πραγματοποιήθηκε παρακολούθηση αρχικά από αεροπλάνο του Λιμενικού Σώματος που είχε αποτέλεσμα τον εντοπισμό και την κατάσχεση του φορτηγού πλοίου «MESOGIOS», σημαίας Τανζανίας, καθώς και τη σύλληψη έξι αλλοδαπών μελών πληρώματος.
Στη συντονισμένη επιχείρηση συμμετείχαν ελικόπτερο του Λιμενικού, περιπολικό σκάφος με επιβαίνοντες ομάδα Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών Λ.Σ. (ΚΕΑ) και πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λ.Σ. με επιβαίνοντες ομάδα Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ. (ΜΥΑ).
Το εξαμελές αλλοδαπό πλήρωμα και το πλοίο οδηγήθηκαν στο λιμάνι της Καλαμάτας, ενώ για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας για τις περαιτέρω ενέργειες.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Καλαμάτας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου