25.2.15

Ριζικές αλλαγές στο Δημόσιο αλλά με... μειώσεις! Κόβονται επιδόματα, υπερωρίες και εκτός έδρας...

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να εξοικονομήσει χρήματα φαίνεται πως θα φέρει ακόμη και μειώσεις μισθών στο Δημόσιο, αφού κόβονται επιδόματα, όπως υπηρεσίες και εκτός έδρας. Στόχος της κυβέρνησης είναι να εξισωθούν οι μισθοί υπαλλήλων διαφορετικών υπουργείων και υπηρεσιών, που έχουν τα ίδια προσόντα και την ίδια αποδοτικότητα.

Οι αλλαγές στο ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου προβλέπονται στη λίστα Βαρουφάκη που στάλθηκε στους δανειστές για να πάρει η Ελλάδα το ΟΚ και να προχωρήσει η συμφωνία της περασμένης Παρασκευής στο Eurogroup.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει και δραστικές μειώσεις σε δαπάνες του προϋπολογισμού ώστε να βρεθούν τα χρήματα για την καταβολή των κοινωνικών παροχών, την παιδεία, την εθνική άμυνα, τις μεταφορές και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, στο ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων θα έρθουν σημαντικές αλλαγές, στο πλαίσιο της προσπάθειας να εξισωθούν πλήρως οι αποδοχές υπαλλήλων με τις ίδιες δεξιότητες και την ίδια παραγωγικότητα.

Με τις νέες μισθολογικές ρυθμίσεις θα επιδιωχθεί να συνδεθούν οι αμοιβές όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο με την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητά τους, ενώ θα επιδιωχθεί και η λεγόμενη «αποσυμπίεση» της κατανομής των μισθών στα μισθολογικά κλιμάκια, εξέλιξη η οποία, σύμφωνα με την εφημερίδα, σημαίνει ότι η κλιμάκωση των αμοιβών θα είναι πιο ευρεία με πιθανές μειώσεις στα κατώτατα επίπεδα!

Με τη "λίστα Βαρουφάκη", συνεχίζει το δημοσίευμα, η εφημερίδα τονίζει πως η κυβέρνηση δεσμεύεται και για σημαντικές περικοπές σε όλες τις πρόσθετες παροχές στους εργαζόμενους στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, δηλαδή σε υπερωρίες, δαπάνες για εκτέλεση υπηρεσίας και για υπηρεσίες εκτός έδρας.

Πέρα από τις περικοπές των επιδομάτων αυτών, στο στόχαστρο φαίνεται πως μπαίνουν και επιδόματα για τα οποία δεν καταβάλλονται ασφαλιστικές εισφορές και στα οποία ισχύουν εισοδηματικά κριτήρια.

Στην κατηγορία αυτή ανήκουν:

ΕΚΑΣ

Επιδόματα στήριξης τέκνων, τρίτεκνα και πολυτεκνικά επιδόματα του ΟΓΑ

Το φοιτητικό επίδομα των 1000€

Επιδόματα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών

Επίδομα πετρελαίου θέρμανσης

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου