26.2.15

“ Βίκος Street Relays” - Η σκυτάλη της Καλαμάτας με πρεσβευτή τον Λυμπερόπουλο και μοναδικούς συμβολισμούς

Οι αγώνες σκυταλοδρομίας της Καλαμάτας, τα Βίκος Street Relays θα είναι γεγονός σε λιγότερο από 3 ημέρες. Την Κυριακή 1 Μαρτίου, η Καλαμάτα κηρύσσει την έναρξη της δεύτερης περιόδου της μεγαλύτερης πανελλαδικής σειράς ομαδικού αγώνα τρεξίματος.

Με την κορύφωση του ενδιαφέροντος και με την αύξηση των συμμετοχών συνεχίζεται η προετοιμασία της διοργάνωσης που θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Στην όλη προσπάθεια σύμμαχος είναι και ο καιρός που θα παρακινήσει τους πολίτες να πάρουν την σκυτάλη και να κατέβουν στην παραλία της πόλης για να μετέχουν σε μία γιορτή με κοινωνικό πρόσημο.

Σύμβολο των αγώνων η σκυτάλη, που μεταφέρει πολλαπλά μηνύματα συνεργασίας, φιλίας, αλληλεγγύης, έμπνευσης και αλλαγής της αθλητικής κουλτούρας σε όλες τις πόλεις που ταξιδεύει ανά την Ελλάδα.

Οι σκυταλοδρομίες δρόμου, οι μοναδικοί ομαδικοί αγώνες στην Ελλάδα που απευθύνονται σε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτου αθλητικού και αγωνιστικού επιπέδου, είναι αγώνες για τις οικογένειες, τους μαθητές, τα μικρά παιδιά και τους ερασιτέχνες φίλους της άθλησης.

Πολύ περισσότερο όμως είναι αγώνες που έχουν κοινωνικό χαρακτήρα και στην Καλαμάτα ο σκοπός είναι ιερός, καθώς τρέχουμε για την ενίσχυση του ΚΕΦΙΑΠ Καλαμάτας (Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης) και μαγειρεύουμε με σεφ τον Αλέξανδρο Παπανδρέου για τις άπορες οικογένειες της Μητρόπολης Μεσσηνίας δίνοντας σκυτάλη και στην γαστρονομία.

Σε εκδήλωση που έγινε από την Περιφέρεια για την παρουσίαση του προγράμματος αλλά και των δράσεων των Βίκος Street Relays με κεντρική ομιλήτρια την Αντιπεριφερειάρχη Κωνσταντίνα Νικολάκου, στο πάνελ ήταν παρόντες εκπρόσωποι από το ΚΕΦΙΑΠ Καλαμάτας, αλλά και το πρότυπο κέντρο αποκατάστασης και αποθεραπείας “Διάπλαση”.

Η Καλαματιανή Αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνα Νικολάκου, μιλώντας εκ μέρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε και στήριξε τους αγώνες, τόνισε:

“Είμαστε όλοι μαζί σε αυτή τη προσπάθεια. Δεχθήκαμε με αυθορμητισμό να γίνει αυτός ο αγώνας υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και νομίζω ότι δικαιωνόμαστε για την απόφαση αυτή, βλέποντας την στήριξη τόσων φορέων.
Είναι ένας αγώνας που θέλουμε να γίνεται κάθε 1η Μαρτίου τα επόμενα χρόνια και να συμβολίζει την είσοδο της Άνοιξης και της τουριστικής περιόδου. Θα κάνει καλό στην πόλη μας και το σπουδαιότερο… η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν χρειάστηκε να δαπανήσει χρήματα γι' αυτόν τον αγώνα”.

Σκυτάλη με συμβολισμό την Κυριακή της Ορθοδοξίας
Ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης Μεσσηνίας, πατήρ Φίλιππος, που ήταν επίσης από τους ομιλητές στην εκδήλωση, έδωσε μία ακόμα διάσταση των Καλαμάτα Βίκος Street Relays:

“Την Κυριακή είναι η γιορτή της Ορθοδοξίας και αυτό έχει τον δικό του συμβολισμό για τον αγώνα. Είναι πολύ σημαντική ημέρα για την θρησκεία μας και συμβολικά δίνουμε σκυτάλη στην αγάπη, την αλληλεγγύη. Είναι πολύ θετικό που πήρε η διοργάνωση και την πρωτοβουλία για την εκδήλωση στο YIAMAS που σημειολογικά δεν σημαίνει απλά “γεια μας” αλλά και “για μας”, με αυτό που θα γίνει για να στηριχθούν οι άπορες οικογένειες της περιοχής”.

Ο Γιώργος Λαζαρίδης, κορυφαίος αθλητής ΑμεΑ στην Ελλάδα, θα είναι παρών και θα συμμετέχει στα Καλαμάτα Βίκος Street Relays:

Θα τρέξω και εγώ και είναι πολύ όμορφο που γίνεται αυτός ο αγώνας στην πόλη της Καλαμάτας, για να αναδειχθεί η συνεργασία που μπορούν να έχουν τα άτομα με κινητικά προβλήματα με άλλους ανθρώπους. Είναι ένας αγώνας που αναδεικνύει ότι όλοι έχουμε ίσα δικαιώματα στην κοινωνία”.

Ο Διευθυντής του Elite City Resort, Νίκος Μαλαπέτσας υπογράμμισε την σημασία των Βίκος Relays στην Καλαμάτα με τα εξής λόγια:
“Με αυτόν τον αγώνα για πρώτη φορά στα χρονικά θα κατέβουν όλοι οι Καλαματιανοί στην παραλία αρχές Μαρτίου. Για μας αυτό το γεγονός έχει πολλούς συμβολισμούς, που τα οφέλη τους θα τα καρπωθεί όλη η πόλη”.

Πρεσβευτής και δρομέας ο Νίκος Λυμπερόπουλος
Η ιστορική στιγμή για την πόλη της Καλαμάτας που μπαίνει στην ελίτ των ομαδικών αγώνων δρόμου της Ελλάδας, αλλά και ο κοινωνικός χαρακτήρας δεν άφησαν ασυγκίνητο ούτε το Νίκο Λυμπερόπουλο, τον αναμφίβολα κορυφαίο Μεσσήνιο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών, που στο κάλεσμα όχι απλά δέχθηκε με χαρά να γίνει πρεσβευτής των αγώνων, αλλά θα φτιάξει την δική του ομάδα και θα τρέξει την Κυριακή στη μεγάλη αθλητική γιορτή.

Ο διεθνής ποδοσφαιριστής, βετεράνος πλέον, την Κυριακή 1 Μαρτίου θα επιστρέψει στην… ενεργό δράση για χάρη των “Καλαμάτα Βίκος Relays” και θα το κάνει “εντός έδρας” στην περιοχή από την οποία κατάγεται και που δεν έχουν πολύ συχνά την ευκαιρία να τον βλέπουν από κοντά άνθρωποι που τον έζησαν, τον θαύμασαν, τον αγάπησαν και τον λάτρεψαν:

“Είναι μεγάλη μου χαρά που μου έγινε αυτή η πρόσκληση, πρώτον γιατί τα Βίκος Street Relays στην Καλαμάτα γίνονται και για φιλανθρωπικό σκοπό, την στήριξη του έργου του ΚΕΦΙΑΠ και δεύτερον γιατί ο αγώνας γίνεται στα πάτρια εδάφη. Θα χαρώ πολύ που θα ζήσω αυτή την εμπειρία, να γίνει ένας αγώνας τρεξίματος στην πόλη μου και καλώ όλους τους Καλαματιανούς να κάνουν το ίδιο και να συμμετέχουν στον αγώνα”.

Τρέχει και ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών
Ο πρώτος αγώνας της σειράς Βίκος Relays συνδυάζεται με την πιο στενή συνεργασία της διοργάνωσης με τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών. Αθλητές και αθλήτριες που έκαναν όλη την Ελλάδα υπερήφανη θα πάρουν σκυτάλη και θα αγωνιστούν στους αγώνες σκυταλοδρομίας τρεξίματος.

Η αρχή γίνεται στην Καλαμάτα με την Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και αργυρή Ολυμπιονίκη στο πόλο το 2004, Βούλα Κοζομπόλη, η οποία επιστρέφει στην πόλη της για να τρέξει για το ΚΕΦΙΑΠ! Μαζί της η γενική γραμματέας του Συλλόγου και 4η Ολυμπιονίκης στην πάλη το 2004, Βούλα Ζυγούρη, ο χρυσός Ολυμπιονίκης στις καταδύσεις το 2004 Νίκος Συρανίδης, αλλά και ο εν ενεργεία Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην κωπηλασία, Λευτέρης Κόνσολας, από τις μεγάλες ελπίδες της Ελλάδας για Ολυμπιακή διάκριση στο Ρίο το 2016.

Το πρόγραμμα των “Καλαμάτα Βίκος Street Relays
Ο μεγάλος αγώνας τρεξίματος της Καλαμάτας που θα είναι ταυτόχρονα και ένα υπαίθριο μουσικό πάρτι όπως συνηθίζεται σε όλους αγώνες των Βίκος Street Relays, θα ξεκινήσει το πρωί της Κυριακής (1 Μαρτίου) και θα ολοκληρωθεί μετά από περίπου ένα τρίωρο γεμάτο δράση, χαμόγελα, ψυχαγωγία και διασκέδαση στην παραλία της πόλης (περιοχή Ελίτ).

  • Τα Kids Relays (παιδικές σκυταλοδρομίες) θα ανοίξουν το πρόγραμμα στις 10:30 με τα 4x100μ. και τα 4x200μ. για τους μαθητές δημοτικού.
  • Τα Teens Relays (εφηβικές σκυταλοδρομίες) θα πάρουν σκυτάλη στις 11:15 με τα 4x500μ.για τους μαθητές γυμνασίων-λυκείων.
  • Στις 11:45 θα ξεκινήσει ο αγώνας Street Relays των 4x2000μ. για τους συμμετέχοντες ανεξαρτήτου φυσικής κατάστασης και ηλικίας (από 12 ετών και πάνω).
  • Τελευταίο αγώνισμα θα είναι στις 12:30 αυτό με τον πιο αγωνιστικό χαρακτήρα, τα 2x5000μ. (ερασιτέχνες δρομείς άνω των 14 ετών).
  • Το κλείσιμο της μεγάλης αθλητικής γιορτής της Καλαμάτας θα γίνει στις 13:30 με τις απονομές στις νικήτριες ομάδες των ενηλίκων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου