26.2.15

Ρεκόρ επιβατικής κίνησης στον προαστιακό σιδηρόδρομο της Πάτρας το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας


Ρεκόρ επιβατικής κίνησης στον προαστιακό σιδηρόδρομο της Πάτρας το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Ρεκόρ επιβατικής κίνησης σημειώθηκε στον προαστιακό σιδηρόδρομο, κατά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το καρναβάλι της Πάτρας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, περισσότεροι από 30.000 Πατρινοί και επισκέπτες όλων των ηλικιών προτίμησαν τον προαστιακό σιδηρόδρομο για να μετακινηθούν από τα προάστια προς το κέντρο της πόλης και αντίστροφα, ενώ και όλη την προηγούμενη εβδομάδα η κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη.
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πάντως φιλοδοξεί να αποκτήσει ακόμα περισσότερους ικανοποιημένους επιβάτες και να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης στην περιοχή της Αχαΐας, με περισσότερους σταθμούς και επέκταση του προαστιακού σιδηρόδρομου, αφού, όπως αναφέρει, όσοι τον επιλέγουν στις μετακινήσεις τους μεταφέρονται γρήγορα, οικονομικά και με ασφάλεια στον προορισμό τους. Παράλληλα συμβάλει σημαντικά στη μείωση του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης, καθώς συνδέει τα προάστια με το εμπορικό κέντρο.
Τέλος, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία της εταιρείας, η επιβατική κίνηση που παρουσίασε ο προαστιακός Πάτρας το 2012 ανήλθε στους 1.340.000 επιβάτες, ενώ το 2013 μετακινήθηκαν 1.430.000. Η αυξητική τάση συνεχίστηκε και το 2014, όπου ο αριθμός των επιβατών έφτασε στους 1.600.000.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου