2.4.15

Reuters: Τέλος τα λεφτά στην Ελλάδα στις 9 Απριλίου


Reuters: Τέλος τα λεφτά στην Ελλάδα στις 9 Απριλίου

Η Ελλάδα ενημέρωσε τους δανειστές της ότι θα στερέψει από μετρητά στις 9 Απριλίου, μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχων της Ευρωζώνης.
Την ίδια στιγμή, οι δανειστές αποκλείουν το ενδεχόμενο νέας βοήθειας πριν επιτευχθεί συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις, κάτι που είναι πλέον κρίσιμο να γίνει πριν από το επόμενο Eurogroup στις 24 Απριλίου.
Αναλυτικότερα, η κυβέρνηση είπε στους δανειστές ότι τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας θα εξαντληθούν στις 9 Απριλίου, ζητώντας αποδέσμευση νέας βοήθειας πριν υπάρξει συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις και εφαρμογή αυτών, ωστόσο, το αίτημα αυτό απορρίφθηκε, ανέφεραν αξιωματούχοι της Ευρωζώνης.
Το ελληνικό αίτημα υποβλήθηκε στην τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group που έγινε την Τετάρτη για την αξιολόγηση της προόδου σε ό,τι αφορά την εκπλήρωση των όρων για την εκταμίευση των δανείων που εκκρεμούν.
Το αίτημα αυτό απηχεί τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση την Τετάρτη ότι η χώρα θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στην αποπληρωμή 450 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ στις 9 Απριλίου και στην καταβολή μισθών και συντάξεων. Ο κ. Βούτσης είπε ότι η κυβέρνηση θα επέλεγε το δεύτερο, κάτι που διέψευσε αργότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, διαβεβαιώνοντας ότι η Ελλάδα θα καταβάλει τη δόση στο ΔΝΤ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου