2.4.15

Η ΔΕΥΑΤ ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ, ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΦΩΝΗ ΓΙΑ 31 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

ΖΗΤΗΜΑ πιοιοτικής δημοκρατικής λειτουργίας προκύπτει στο Δήμο Τριφυλίας διαπιστώνουν 31 πολίτες που ζητούσαν απαντήσεις για το καυτό θέμα των χαρατσιών στην Νοτιοδυτική παραλία της Κυπαρισσίας για έργο που τους φόρτωσαν,  που παρά τις ερωτήσεις τους δημόσια δεν έρχεται προς συζήτηση στο προγραμματισμένο Δ.Σ. Τριφυλίας της Παρασκευής. Στη προηγούμενη συνεδρίαση μετά από ερώτηση παράταξης για το θέμα ο κ. Δήμαρχος υποσχέθηκε ότι μόλις λάβει απάντηση από την πρώην ΔΕΥΑΚΥ θα έθετε το θέμα καθώς εκκρεμεί πολιτική απόφαση του θεσμικού οργάνου.  
Τώρα 31 κάτοικοι της Ν.Δ Παραλιακής ζώνης Κυπαρισσίας μετά από συλλογικό αίτημα πολυκατοικιών, ξενοδοχείων και πολιτών που κατατέθηκε και έλαβε αριθμό Πρωτοκόλλου 118/6-3-15 έχουν αγανακτήσει ζητώντας τουλάχιστον να ακουστεί η φωνή τους ενώ την ίδια ώρα προκύπτουν ερωτηματικά για την απρεπή στάση της νέας ΔΕΥΑΤ προς τους πολίτες που τους καλείς να συμμορωθούν παρότι πληρώνουν 35 χρόνια τις υποχρεώσεις τους.....Βέβαια την ίδια ώρα στο Δ.Σ. έχουν έρθει προς ψήφιση αιτήματα μεμονωμένων πολιτών για διαγραφή τελών ύδρευσης ελάχιστων λεπτών του ευρώ ενώ για πιο καυτά θέματα τα παραπέμπουν στις καλένδες.
ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΤΑΝ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ-ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ;
Το θέμα τέθηκε από στο προηγούμενο Δ.Σ. από τον κ. Κουκούμη και όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Καλκαβούρας αναμένεται απάντηση από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ ώστε το πολιτικό όργανο να αποφασίσει για το συλλογικό αίτημα. Οι κάτοικοι της περιοχής στην αιτησή τους αναφέρουν ότι η χρέωση ανά διαμέρισμα σε μια μόνο πολυκατοικία φτάνει συνολικά τα 8.856 ευρώ ενώ σε ξενοδοχεία ως 12 παροχές το ποσό που καλείται να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακόμα και με μηδενική κατανάλωση νερού φτάνει ως τις 5.000 ευρώ ενώ τα ποσά που θα πληρώσει η περιοχή ξεπερνούν τις 200.000 ευρώ... Οι κάτοικοι της περιοχής Π.Ε.3 θέτουν προς το Δ.Σ. Τριφυλίας σωρεία κρίσιμων ερωτήσεων καθώς το ποσό που χρεώνονται αυτοτελώς από την ΔΕΥΑΚΥ με αφορμή και την απόφαση της Δημοτικής επιχείρησης με αρ. 50/21-7-2014 που αφορά συμμετοχή στο έργο της νοτιοδυτικής παραλίας για τον Βιολογικό καθαρισμό την ώρα που πολίτες της Κυπαρισσίας δεν πλήρωσαν τέλη σύνδεσης με το βιολογικό αλλά το άδικο αυτό προνόμιο έχουν μόνο η συγκεκριμένη περιοχή με 130 παροχές...ενώ τους απαλλάσσουν από τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης που πληρώνουν 35 χρόνια τώρα....Την ίδια ώρα τέλος θυμίζουμε ότι το 2009 για παρόμοια τέλη είχαν απαλλαχθεί κάτοικοι στα Μυρέικα όταν έγινε εκεί ανάλογο έργο, ενώ πρόσφατα απαλλάχτηκε κάτοικος που έχει υπογράψει μαζί με τους 31 κατοίκους με την αιτιολογία ότι υπάρχει φυσική ροή...και είναι απορίας άξιον πως υπάρχει διακριτή μεταχείριση σε πολίτες εν έτει 2015.... 
               
        ΠΑΓΩΜΕΝΟΙ ΟΙ ΟΔΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΑΓΚΑΘΙ Η ΕΝΤΑΞΗ
ΣΤΟ ΕΣΠΑ ΚΑΙ Η ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ
ΣΤΟΝ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ των πολιτικών εξελίξεων βρίσκονται οι οδικοί άξονες της Τριφυλίας καθώς η επαναδιαπραγμάτευση των μεγάλων έργων και πιθανόν του συνόλου του ΕΣΠΑ έχει άμεσες επιπτώσεις στην περιοχή μας. Οι δρόμοι αποτελούν το κίνητρο ανάπτυξης για τον τόπο καθώς αποτελεί την ατμομηχανή της τουριστικής αναβάθμισης των πόλεων και χωριών όπως εκτιμούν οι τοπικοί φορείς.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στον άξονα Γαργαλιάνοι-Ρωμανού που αποτελεί σημείο κλειδί για την ανάπτυξη της ΝΔ Μεσσηνίας καθώς η Τριφυλία αποκτά πρόσβαση στην περιοχή της Πυλίας με την μεγάλη τουριστική μονάδα της περιοχής αλλά θα αποτελέσει κίνητρο για τόνωση επισκεψιμότητας στις βόρειες περιοχές της επαρχίας. Πάντως σε επίσκεψη που έγινε στους Γαργαλιάνους από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Μαντά διεφάνη ότι το θέμα που προέκυψε με τις απαλλοτριώσεις θα επιλυθεί από τη περιφέρεια Πελοποννήσου καθώς υπολογίζονται σε 2,5 εκ. ευρώ περίπου για δεκάδες ιδιοκτήτες απαλλοτριωμένων εκτάσεων. 
Σοβαρό θέμα πάντως υπάρχει στο έργο Γαργαλιάνοι-Βάλτα που έχει απασχολήσει το Δήμο ο οποίος προχώρησε ορισμένες διαδικασίες για τις απαλλοτριώσεις και ανέμενε την δημοπράτησή του. Όμως στο έργο δεν έχει το πράσινο φως για την δημοπράτησή του παρά το γεγονός ότι υπάρχει μελετητική ωριμότητα. Ο επαρχιακός δρόμος θεωρείται μεγάλης σημασίας καθώς θα αποφορτίσει το υπόλοιπο οδικό δίκτυο. Φυσικά ούτε κουβέντα για τον άξονα Γαργαλιάνοι-Φιλιατρά που έχει σχεδόν ολοκληρωμένες μελέτες αλλά ουδέποτε εντάχθηκε από 2 Κυβερνήσεις που πέρασαν σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Από τα ανωτέρω κάτοικοι και φορείς εκτιμούν δικαιολογημένα ότι η Τριφυλία αποτελεί το αποπαίδι της Μεσσηνίας και κανείς δεν τόλμησε πλην ελάχιστων εξαιρέσεων να ασχοληθεί σοβαρά τα τελευταία χρόνια.
 
 ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου