20.11.19

Ρεκόρ βροχής στα Αρφαρά ! 3.500 κεραυνοί το πρωί !

ΒροχήΜε κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες εξελίσσεται από αργά το βράδυ της Τρίτης η κακοκαιρία, ενώ εντονότερα είναι τα φαινόμενα στα δυτικά.

Όπως καταγράφει το meteo.gr, ο μετεωρολογικός σταθμός στα Αρφαρά Μεσσηνίας κατέγραψε 104 χιλιοστά βροχής μέσα σε τρεις ώρες στη Μεσσηνία και ήταν ο μεγαλύτερος όγκος νερού για το συγκεκριμένο διάστημα.

Επίσης, η ατμόσφαιρα είναι …ιδιαίτερα ηλεκτρισμένη καθώς έως τις 10:00 είχαν καταγραφεί στη χώρα 3.500 κεραυνοί.
© Φωτογραφία: meteo.gr
Καιρός - ΚεραυνοίΤα κατά τόπους έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως τις βραδινές ώρες, στη Στερεά, στην Πελοπόννησο και κυρίως στην Κεντρική-Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη.
Παροδικές βροχές αναμένεται να πλήξουν και την Αττική, ενώ αντίστοιχα φαινόμενα θα σημειωθούν σε Ανατολική Θεσσαλία και Κεντρική Μακεδονία.
Με βάση τα προγνωστικά στοιχεία κατά τη διάρκεια της Πέμπτης νέο κύμα έντονων βροχοπτώσεων και τοπικών καταιγίδων θα προσεγγίσει τη χώρα από τα νοτιοδυτικά.
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν νησιά του Ιονίου δημιουργώντας περιορισμένα προβλήματα, ενώ έντονη βροχόπτωση σημειώθηκε και στη Θεσσαλονίκη.
Η πυροσβεστική χρειάστηκε να απεγκλωβίσει δύο γυναίκες καθώς το νερό κάλυψε το όχημά τους που κινούνταν σε γέφυρα στην επαρχιακή οδό από Τρίγλια προς Νέα Πλαγιά στη Χαλκιδική.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου