20.11.19

Βουλευτής ΝΔ: Ο Αντώνης Σαμαράς καταλληλότερος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Σημειώνεται ότι στις αρχές του μήνα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είχε δηλώσει σε συνέντευξή του ότι τάσσεται ανοιχτά υπέρ του ενδεχόμενου να προταθεί ο Αντώνης Σαμαράς για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα.
Την προσωπική εκτίμηση ο Αντώνης Σαμαράς θα ήταν ο καταλληλότερος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Κατσανιώτης.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «για μένα ο καταλληλότερος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ο Αντώνης Σαμαράς».
Σημειώνεται ότι στις αρχές του μήνα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης είχε δηλώσει σε συνέντευξή του ότι τάσσεται ανοιχτά υπέρ του ενδεχόμενου να προταθεί ο Αντώνης Σαμαράς για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα.
«Αναφανδόν. Εγώ είμαι μέγας φαν και φίλος του Αντώνη Σαμαρά, είναι γνωστό αυτό. Μακάρι να το θέλει ο ίδιος – δεν ξέρω αν το θέλει- και μακάρι να είναι αυτή η πρόταση της παρατάξεως», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του πάντως ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας δήλωσε στην ίδια εκπομπή με τον κ. Κατσανιώτη ότι ο καταλληλότερος για Πρόεδρος είναι ο Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ από το Κίνημα Αλλαγής ο βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου σχολίασε ότι το πρόσωπο πρέπει να ανήκει στο χώρο της κεντροαριστεράς, χωρίς να δώσει όμως όνομα.
Σημειώνεται ότι την Τετάρτη, συζητείται στην Ολομέλεια, στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Συντάγματος ο τρόπος εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, θέμα που προκαλεί αντιπαράθεση, καθώς ενώ όλα τα κόμματα συμφωνούν στην αποσύνδεση της εκλογής από την πρόωρη διάλυση της Βουλής, δεν φαίνεται να συμφωνούν στη διαδικασία εκλογής.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου