20.9.10

Υποδέχθηκαν την εικόνα της Παναγίας στην Μεσσήνη !

Παράλληλα με την κάθοδο της εικόνας από το Βουλκάνο ξεκινάει στη Μεσσήνη το πανηγύρι, το οποίο θα διαρκέσει για 8 ημέρες !
Η υποδοχή της Εικόνας της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας έγινε στη Μεσσήνη, στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, στη βόρεια είσοδο της πόλης, σήμερα στις 10:30 το πρωί. Χθες, στις 11:00 το βράδυ, τελέστηκε θεία λειτουργία και μιάμιση ώρα μετά τα μεσάνυχτα αναχώρησε η εικόνα για τη Μεσσήνη, συνοδεία μοναχών, ιερέων και πιστών, που την ακολουθούν πεζή. Στην Αγία Παρασκευή την υποδέχτηκαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος, οι εκπρόσωποι των αρχών και πλήθος κόσμου, ενώ στη συνέχεια έγινε λιτάνευσή της στις οδούς της Μεσσήνης, μέχρι το Μετόχι της Μονής, τον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής, όπου ενθρονίστηκε και θα βρίσκεται εκεί για οκταήμερο προσκύνημα.
Μετά το πέρας της τελετής ο Δήμαρχος Μεσσήνης Κ. Σπυρόπουλος και το Δημοτικό Συμβούλιο θα παραθέσουν γεύμα προς τιμή των επίσημων προσκεκλημένων στο Αναψυκτήριο του Πάρκου. Χθες το πρωί, στο μοναστήρι του Βουλκάνου, χοροστάτησε κατά τον όρθρο και τέλεσε τη θεία λειτουργία ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. κ. Χρυσόστομος.
Παράλληλα με την κάθοδο της εικόνας από το Βουλκάνο ξεκινάει στη Μεσσήνη το πανηγύρι, το οποίο θα διαρκέσει για 8 ημέρες, όσο χρόνο δηλαδή παραμείνει η εικόνα της Παναγίας στην πόλη.ΕΡΑ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου