3.4.14

ΜΑΤατζήδες έριξαν χημικά στο πρόσωπο Φωτορεπόρτερ !!!

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ εκφράζει τον έντονο αποτροπιασμό του για τη νέα απρόκλητη επίθεση την οποία δέχτηκε το βράδυ της 1ης Απριλίου από αστυνομικούς των ΜΑΤ ο φωτορεπόρτερ Γιώργος Νικολαίδης από το Phasma, που κάλυπτε την «απαγορευμένη» συγκέντρωση ενάντια της συνάντησης του Eurogroup στο Ζάππειο Μέγαρο. 
Επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης και κατά την εκτέλεση της εργασίας του, του επιτέθηκαν άνδρες της ελληνικής αστυνομίας ρίχνοντάς του, στοχευμένα, χημικά στο πρόσωπο.

Είναι προφανές ότι οι συστηματικές και επαναλαμβανόμενες επιθέσεις ενάντια στους λειτουργούς του Τύπου, την ώρα της δουλειάς τους, καταπατούν ακόμη και θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, και ασκούνται συνειδητά από διάφορα κέντρα για τη φίμωση της ελευθεροτυπίας, σε μια συνειδητή προσπάθεια να τρομοκρατηθεί και να χειραγωγηθεί η Ενημέρωση.
Μετά την οικονομική εξόντωση του κόσμου του Τύπου από τα μνημονιακά μέτρα, τώρα επιχειρείται και η φυσική εξόντωση… 
Η ΠΟΕΣΥ διακηρύσσει ότι θα πρωτοστατήσει, όπως πάντοτε στον αγώνα να διαφυλαχθεί η ελευθερία της Ενημέρωσης και θα σταθεί με κάθε τρόπο απέναντι σε ενέργειες, οι οποίες υποσκάπτουν τα θεμέλια της Δημοκρατίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ.

Με την παράκληση να αναρτηθεί, να μεταδοθεί και να δημοσιευθεί.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου