13.9.09

ΠΑΣΟΚ: Σχέδιο 100 ημερών για την έξοδο από την κρίση

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη χθεσινή ομιλία του στην 74η ΔΕΘ προς τους παραγωγικούς φορείς της χώρας παρουσίασε τις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ. Αναφέρθηκε στην ανάγκη να παρθούν μεγάλες αποφάσεις
ΠΑΣΟΚ:
Σχέδιο 100 ημερών για την έξοδο από την κρίση για να αντιμετωπιστεί η κρίση της οικονομίας, που αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης και συνολικής κρίσης που διέρχεται η χώρα μας στους τομείς του κοινωνικού κράτους, της παιδείας, της υγείας, του περιβάλλοντος, της αναποτελεσματικότητας της κρατικής μηχανής.
Για το σχέδιο εξόδου από την οικονομική κρίση αναφέρθηκε σε τέσσερις βασικούς άξονες:

1.Στήριξη του εισοδήματος για λόγους κοινωνικής συνοχής και ενίσχυσης της ζήτησης στην οικονομία, με αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό, ένα έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης, μέτρα προστασίας των δανειοληπτών και των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, καταπολέμηση της ακρίβειας, πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ για ένα χρόνο, ριζική φορολογική μεταρρύθμιση που προωθεί την αναδιανομή.
2.Αναθέρμανση της αγοράς και ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας, με την αύξηση των Δημοσίων Επενδύσεων, μέτρα για ένεση ρευστότητας στην αγορά, αλλαγή του ΤΕΙΡΕΣΙΑ και πρωτοβουλίες για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.
3.Προστασία και ενίσχυση της απασχόλησης, με την επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη νέων ανέργων, αύξηση του επιδόματος ανεργίας, μέτρα για την προστασία των εργαζομένων κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, προγράμματα κοινωνικής εργασίας.
4. Νοικοκύρεμα στα δημόσια οικονομικά με ριζικές τομές για την καταπολέμηση της σπατάλης και την ενίσχυση των φορολογικών εσόδων με πλήρη αναδιάρθρωση της φορολογικής διοίκησης και των μηχανισμών ελέγχου.
Το σύνολο των μέτρων αυτών θα έχει τεθεί σε εφαρμογή εντός των πρώτων 100 ημερών, με αυστηρά χρονοδιαγράμματα και ιεράρχηση προτεραιοτήτων, με την ψήφιση συγκεκριμένων νομοσχεδίων που ταυτόχρονα βάζουν τα θεμέλια για την ανασυγκρότηση της χώρας, την επάνοδο σε ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής. Μέσα στο πρώτο τρίμηνο, θα κατατεθεί στη Βουλή και στην ΕΕ ένα νέο τριετές αξιόπιστο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης που θα στοχεύει στην ανάκτηση υψηλών ρυθμών ανάπτυξης της οικονομίας και τη δημοσιονομική ανασυγκρότηση.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου