22.2.15

ΠΑΤΡΑ : Αρπάχτηκαν σε εκκλησία το Ψυχοσάββατο ! Τσακώθηκαν … για τα σπερνά

Συνέβη κι αυτό: Φραστικό επεισόδιο ανήμερα ψυχοσάββατο, σε εκκλησία της Πάτρας! 
Αιτία;
Πρώτον, η παρατήρηση του παπά για ένα όνομα που είχε γραφτεί με το υποκοριστικό και δεύτερον, για το ποια κυρία - πιστή θα πάρει πρώτη το πιάτο με τα σπερνά από το τραπέζι που είχε τοποθετηθεί ακριβώς μπροστά από το ιερό του ναού.
Εντός της εκκλησίας, σύμφωνα με πιστούς - αυτόπτες μάρτυρες, που μάλιστα τράβηξαν και τις σχετικές φωτογραφίες με τα κινητά τους τηλέφωνα - ακολούθησαν σκηνές απείρου κάλλους, με φωνές και διαμαρτυρίες!
Όλα συνέβησαν μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, που ήταν το λεγόμενο Ψυχοσάββατο κατά το οποίο οι πιστοί ζητούν από τους ιερείς να διαβάσουν τρισάγιο στους νεκρούς τους και πολλοί εξ αυτών ετοιμάζουν τα καθιερωμένα σπερνά.
Στη συγκεκριμένη, όμως, περίπτωση κάποιος από τους πιστούς είχε σημειώσει σε χαρτάκι τα ονόματα των δικών του που είχαν «φύγει» από τη ζωή και ανάμεσα σε αυτά ήταν και μία γυναίκα η οποία ονομαζόταν Δήμητρα.
Λόγω συνήθειας όμως ο πιστός είχε κάνει το λάθος να γράψει το όνομά της όπως ακριβώς την φώναζαν όσο ήταν εν ζωή, δηλαδή Μιμίκα.
 Φθάνοντας στο όνομα ο ιερέας σταμάτησε το τρισάγιο και άρχισε να κάνει αυστηρές παρατηρήσεις προκαλώντας την έντονη αντίδραση του πιστού και μάλιστα ακολούθησαν ...έντονοι διάλογοι μιας και στη συζήτηση μπήκαν κι άλλοι πιστοί, εντείνοντας το ήδη βαρύ κλίμα!
Τσακώθηκαν οι πιστές για τα... σπερνά!
Αφού το πρώτο επεισόδιο - ευτυχώς μικρής έκτασης - ξεπεράστηκε, ήρθε η σειρά και για το δεύτερο, κατά το οποίο έγινε της κακομοίρας!
 Όταν κάποιες γυναίκες πλησίασαν στο ιερό ζητώντας από τον ιερέα να διαβάσει πρώτα τα δικά τους σπερνά και μετά των άλλων γιατί... βιάζονταν να φύγουν και μάλιστα μία εξ αυτών το απαίτησε λέγοντας στον ιερέα:
«Αλλιώς θα σε καταγγείλω στη Μητρόπολη ότι καθυστερείς αδικαιολόγητα».
 Με αφορμή αυτό, άλλες πιστές αντέδρασαν φωνάζοντας «Γιατί εσείς και όχι εμείς» και στο χώρο επικράτησε πανδαιμόνιο από φωνές και απειλές, ακόμα και με υπονοούμενα για ακατανόμαστες λέξεις, μεταξύ των γυναικών!
Ευτυχώς, παρενέβησαν κάποιοι άνδρες οι οποίοι μετά από αρκετά λεπτά κατάφεραν να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να πείσουν τις θερμόαιμες να αποχωρήσουν...

πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου