12.12.15

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Ξεριζώνουν ελιές έως και 1.500 ετών από το Αίγιο, τις μεταφέρουν στην Αθήνα και... πανηγυρίζουν!

Πρόσφατα στην ευρύτερη περιοχή του Αιγίου εντοπίστηκαν πέντε υπεραιωνόβια ελαιόδεντρα, τα οποία σύμφωνα με βεβαίωση του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, είναι ηλικίας από 700 έως 1500 χρονών.
hilton-1.jpgΗ μεταφύτευση τεσσάρων από αυτά, αντί να παραμείνουν στο Αίγιο ή την ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας, θα γίνει σε κεντρικά σημεία της Αθήνας. Δύο μπροστά από την Πρυτανεία επί της οδού Πανεπιστημίου, ένα στην συμβολή των Οδών Διάκου και Συγγρού, ένα στην πλατεία της μεγάλης του Γένους σχολής στη συμβολή των οδών Βασ. Σοφίας και Βασ. Κων/νου  και ενός ακόμα σε κεντρικό σημείο εντός του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας.
«Σκοπός οι μελλοντικές γενιές, Έλληνες και ξένοι, να μπορούν να θαυμάσουν τις υπεραιωνόβιες ελιές που έρχονται από τα βάθη των αιώνων και αποτελούν σήμα κατατεθέν της χώρας μας, της ιστορίας και του πολιτισμού μας», υποστηρίζει η ΕΡΓΟΣΕ.
pan_ath-1.jpgΚαι συνεχίζει η ανακοίνωση της εταιρίας: "Η διάσωση τους αποτέλεσε υποχρέωση για τη διατήρηση και ανάδειξη αυτών των δέντρων. Μετά από προετοιμασία πολλών μηνών ετοιμάστηκε ένα σχέδιο διάσωσης το οποίο είναι πλέον στο τελικό του στάδιο και πρόκειται εντός των επόμενων ημερών να υλοποιηθεί.


Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), το Δήμο Αθηναίων, την τροχαία Αττικής, το ΕΚΠΑ, τον ΑΔΜΗΕ ΑΕ και την Εταιρεία ΤΟΠΙΟΔΟΜΗ ΕΠΕ οι οποίοι με την προθυμία τους και την πολύτιμη βοήθειά τους συνέβαλαν με όλες τους τις δυνάμεις στην επιτυχή ολοκλήρωση αυτής της περιβαλλοντικής δράσης".

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου