11.12.15

Έφυγε από την ζωή ο Κωνσταντίνος Α. Δημόπουλος

 Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, επίτιμος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής, Κωνσταντίνος Α. Δημόπουλος.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεσθεί σε στενό οικογενειακό κύκλο. Η επιθυμία του εκλιπόντος και της οικογένειάς του είναι αντί στεφάνων να ενισχυθούν οι Παιδικοί Σταθμοί του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίοι δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της Πρυτανείας του.

Είναι ο άνθρωπος που εν πολλοίς «έστησε» το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στα πρώτα του βήματα.




 Συλληπητήριο Μήνυμα  

Mε βαθειά θλίψη πληροφορήθηκα την αδόκητη απώλεια του διακεκριμένου Μεσσήνιου Επιστήμονα, πρώην Πρύτανη του ΕΚΠΑ και Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κ.Κωνσταντίνου Α.Δημόπουλου.

Ο καθηγητής Κωνσταντίνος Δημόπουλος άφησε πίσω του σπουδαίο επιστημονικό και συγγραφικό έργο, αλλά υπήρξε, κυρίως, υποστηρικτής της μαχόμενης Ιατρικής και της προσφοράς των δημόσιων λειτουργών αποκλειστικά στον δημόσιο χώρο.

Η Μεσσηνία του οφείλει την Ίδρυση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, το οποίο είναι δικό του δημιούργημα και μέγα ευεργέτημα για τον τόπο μας.

Με την  προσωπικότητα αλλά και τη διαρκή παρουσία του στα δρώμενα της Μεσσηνίας προσέδιδε κύρος και ευγένεια σε κάθε επιστημονική, κοινωνική  και πολιτιστική εκδήλωση, γεγονός που θα παραμείνει ανεξίτηλα χαραγμένο στη συνείδηση και την μνήμη μας.

 Απευθύνω τα πιο θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγο και τα μέλη της οικογένειας του εκλιπόντος, ο οποίος κατά την κοινή ομολογία ήταν παράδειγμα ευθύνης, συνέπειας και ανθρωπιάς. Ευχόμαστε ο Θεός να απαλύνει τον πόνο και να στηρίξει όλους τους οικείους του στο βαρύ πένθος τους.

Ας είναι αιώνια η μνήμη του.


                                                 Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ


                                                ΕΛΕΝΗ ΑΛΕΙΦΕΡΗ-ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ



ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου