12.12.15

ΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ...ΥΜΕΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ! "Πογκρόμ " κατά των διοικητών Νοσοκομείων !!!

 
Κομματική εκκαθάριση στις διοικήσεις του ΕΣΥ

Την ώρα που τα νοσοκομεία "στενάζουν" από έλλειψη προσωπικού, εξοπλισμού και προμηθειών, επικρατεί πανδαιμόνιο με φόντο το "ξήλωμα" των διοικήσεων στα νοσηλευτικά ιδρύματα.
Αφού τους άφησαν επί μήνες στον αέρα, στην κυβέρνηση προχώρησαν αιφνιδιαστικά σε ομαδικές καρατομήσεις διοικητών και αναπληρωτών διοικητών.
Οι καρατομήσεις χαρακτηρίζονται από πολλούς διοικητές ως πογκρόμ πολιτικών διώξεων στη γνωστή ελληνική λογική των «ημέτερων παιδιών». 
Από την πλευρά του, το υπουργείο Υγείας κάνει λόγο για καρατομήσεις αντικειμενικές, βάσει αξιολόγησης...
Το διά ταύτα είναι όμως ένα... 
Για πρώτη φορά δημιουργείται τέτοια εμπλοκή στην αλλαγή σκυτάλης των διοικήσεων στα νοσοκομεία. 
Παράλληλα, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος, σε μια συγκυρία που τα νοσοκομεία δεν έχουν χρήματα ούτε για τα στοιχειώδη αναλώσιμα (γάζες, σύριγγες κ.τ.λ.), το ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή ο Έλληνας φορολογούμενος να πληρώνει εις διπλούν τις διοικήσεις των νοσοκομείων. 
Να πληρώνει, δηλαδή, ταυτόχρονα τους νέους διοικητές που θα τοποθετηθούν, αλλά και τους πρώην που καρατομήθηκαν, και οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν νομικά αποζημιώσεις για την πρόωρη διακοπή της 3ετούς σύμβασής τους!
Πώς μπορεί να συμβεί το τραγελαφικό αυτό γεγονός;
Οι διοικητές του ΕΣΥ, στη συντριπτική πλειονότητά τους, έπιασαν δουλειά στα διοικητικά πόστα τους στις αρχές του 2014. Προσελήφθησαν με 3ετή σύμβαση, η οποία κανονικά λήγει του χρόνου. 
Για την ακρίβεια το Δεκέμβριο του 2016.
Βάσει της σχετικής ρύθμισης, υπάρχει η δυνατότητα πρόωρης απόλυσης των διοικητών εφόσον "κοπούν" στη σχετική αξιολόγηση από ειδική επιτροπή. 
Αυτό ακριβώς, δηλαδή, που συμβαίνει τώρα. 
Οι διοικητές καρατομήθηκαν λόγω - αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η πλευρά του υπουργείου Υγείας - αρνητικών επιδόσεων στην αξιολόγηση.
Τον ισχυρισμό αντικρούουν κατηγορηματικά οι ίδιοι οι καρατομημένοι διοικητές, και όχι μόνο, κάνοντας ανοιχτά λόγο για κομματική εκκαθάριση στις διοικήσεις του ΕΣΥ!
Το κομματικό πογκρόμ, όπως επισημαίνουν, αποδεικνύεται μέσα από την αμείλικτη γλώσσα των αριθμών, αφού 59 διοικητές και αναπληρωτές καρατομήθηκαν και μόλις 12 διασώθηκαν! 
Μάλιστα, είναι ενδεικτικό πως στη μαύρη λίστα των "αποκεφαλισμένων" διοικητών φιγουράρουν πρόσωπα που έλαβαν θετική αξιολόγηση! 
Το αξιοσημείωτο, επίσης, είναι πως επικρατεί ένα θολό τοπίο αδιαφάνειας γύρω από το ζήτημα, αφού δεν έχουν δοθεί επισήμως στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες των αξιολογήσεων αναλυτικά, ώστε να μπορεί ο κάθε πολίτης να διαπιστώσει με τι κριτήρια και σκεπτικό τελικά έγινε το μαζικό αυτό "ξήλωμα" στα νοσοκομεία όλης της χώρας.
Σε κάθε περίπτωση, μέσα σε αυτό το θολό τοπίο είναι δεδομένο πως αρκετοί καρατομημένοι διοικητές θα πάρουν τη νομική οδό. 
Θα απευθυνθούν στη δικαιοσύνη, αμφισβητώντας το ορθό της πρόωρης απόλυσής τους και διεκδικώντας αποζημιώσεις. 
Τους μισθούς, δηλαδή, που έχουν λαμβάνειν για έναν ακόμα χρόνο βάσει της 3ετούς σύμβασής τους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου