12.12.15

8 πράγματα που πρέπει να κάνετε για να έχετε ζέστη στο σπίτι

Μπορεί να έχουμε μπει για τα καλά στο χειμώνα αλλά ο λαός λέει ένα πράγμα, «Κάλλιο αργά παρά ποτέ»! Και αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις ενέργειες που πρέπει να κάνετε για να έχετε ένα ζεστό χειμωνιάτικο σπίτι.  

Δείτε όλα όσα θα σας προφυλάξουν από το κρύο.

Και επειδή μας αρέσει ως Έλληνες να τα κάνουμε όλα την τελευταία στιγμή, είπαμε να σας πούμε όλα όσα πρέπει να τσεκάρετε και να κάνετε στο σπίτι σας τον χειμώνα (σε περίπτωση που δεν έχετε κάνει καμία προετοιμασία, αυτό το άρθρο θα σας φανεί πολύ χρήσιμο)!
Πάρτε ένα τηλέφωνο τον ειδικό που συντηρεί τα air-condition και κάντε τους μία συντήρηση (καλό είναι να την κάνετε κάθε χρόνο). Το ίδιο πρέπει να κάνετε με τα καλοριφέρ σας αλλά και με όλες τις ηλεκτρικές συσκευές σας. Καθαρίστε την ηλεκτρική σας σκούπα, το πλυντήριο ρούχων και πιάτων, την καφετιέρα και ό,τι άλλο έχετε σε ηλεκτρική συσκευή.
Αν έχετε πολλά χρόνια να καθαρίσετε την καμινάδα του τζακιού σας καλό είναι να το κάνετε. Ακόμα και τώρα, δεν είναι αργά. Είναι πολύ σημαντικό να σιγουρευτείτε ότι δεν έχει μαζέψει σκόνες και σκουπίδια και πως τραβάει σωστά όλον τον καπνό προς τα έξω.
Φτιάξτε ένα βαλιτσάκι με πράγματα που μπορεί να χρειαστείτε σε περίπτωση διακοπής ρεύματος (κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανό με την κακοκαιρία του χειμώνα). Βάλτε μέσα στο βαλιτσάκι κεριά, έναν φακό και μπαταρίες, τις οποίες θα ανανεώνετε κάθε τρίμηνο.
Φροντίστε να είναι καλυμμένα καλά τα έπιπλα του κήπου ή της βεράντας σας. Δεν θέλετε να τα δείτε κατεστραμμένα στο τέλος του χειμώνα.
Αλλάξτε τις κουρτίνες του σπιτιού σας και βάλτε κάποιες σε πιο σκούρες αποχρώσεις και σε πιο βαριά υφάσματα. Έτσι, θα νιώσετε καλύτερα την εποχή και θα κάνετε και μια μικρή διακοσμητική αλλαγή στο σπίτι σας. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με τα καλύμματα των καναπέδων σας. Αντικαταστήστε τα καλοκαιρινά σας με κάποια πιο χειμωνιάτικα. Κάντε το σπίτι σας πιο ζεστό και πιο φιλόξενο. Είναι κάτι που το χρειάζεστε περισσότερο τώρα απ’ ό,τι τους καλοκαιρινούς μήνες.
Γυρίστε τους ανεμιστήρες οροφής που μπορεί να έχετε προς την αντίθετη κατεύθυνση για να φέρνουν τον ζεστό αέρα από το ταβάνι στο επίπεδο που κινείστε. Εκεί πάνω, τι να την κάνετε τη ζέστη;
Αν αισθάνεστε πως μπαίνει κρύος αέρας στο σπίτι σας από τα παράθυρα, πάρτε ταινία και καλύψτε τις «τρύπες» και τα κενά που μπορεί να υπάρχουν. Καλό θα είναι να καλέσετε κάποιον ειδικό για να φροντίσει το συγκεκριμένο θέμα καθώς θα συνεχίσετε να το έχετε και το καλοκαίρι όπου θα μπαίνει ο ζεστός αέρας της ατμόσφαιρας στο σπίτι σας και θα εξουδετερώνει τη δουλεία που έχει κάνει ο κλιματισμός.
Kάντε έναν καλό έλεγχο σε κάθε γωνιά του σπιτιού σας και βρείτε τυχόν σημεία που δείχνουν ότι έχετε υγρασία. Συνήθως κάτι τέτοιο εμφανίζεται στο μπάνιο και την κουζίνα από προβλήματα που μπορεί να έχουν οι από πάνω σας.

spirossoulis.com

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου