11.12.15

Ο...καυγάς της ΕΡΤ με τον blogger "Πιτσιρίκο"για τους παρουσιαστές!

Με αφορμή τον τηλεμαραθώνιο της Unisef

Με μια ανακοίνωση η ΕΡΤ απαντάει σε δημοσίευμα του «Πιτσιρίκου» και της προτροπής του προς τους αναγνώστες του να μην δώσουν «ούτε μισό ευρώ» στο μαραθώνιο της UNICEF που θα πραγματοποιηθεί μέσω της κρατικής τηλεόρασης, λόγω των παρουσιαστών.

Στην ανάρτησή του ο Πιτσιρίκος γράφει: 
«Την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, η ΕΡΤ θα φιλοξενήσει τον Μεγάλο Τηλεμαραθώνιο Αγάπης της Unicef, με τίτλο “Βοηθήστε τα προσφυγόπουλα”, και ανάμεσα στους παρουσιαστές θα είναι η Σταματίνα Τσιμτσιλή και η Τζένη Μπαλατσινού. Μόνο και μόνο για τους παρουσιαστές, δεν πρέπει να δώσει κάποιος ούτε μισό ευρώ στην Unicef. Θα πρέπει να τελειώνει κάποια στιγμή το αστείο με την χώρα μας, γιατί τέτοιοι παρουσιαστές στην κρατική τηλεόραση δεν θα υπήρχαν ούτε σε χώρες του Τρίτου Κόσμου. Θα ντρέπονταν να τους βάλουν».
Η ΕΡΤ εξέδωσε ανακοίνωση σχολιάζοντας τις προτροπές του Πιτσιρίκου: «Πραγματικά, δεν υπάρχουν λόγια για να απαντήσει κανείς στο δημοσίευμα, το οποίο προτρέπει τους αναγνώστες του να μην δώσουν “ούτε μισό ευρώ στην UNICEF” επειδή δεν του αρέσουν οι παρουσιαστές του μαραθωνίου που διοργανώνει η ΕΡΤ. Για την ιστορία, οι παρουσιαστές είναι επιλογής της UNICEF,  άνθρωποι/δημοσιογράφοι πρεσβευτές της, που υποβοηθούν το έργο της χρόνια τώρα.  Αυτό όμως ελάχιστη σημασία έχει. Ντροπή».

Ακολουθεί ολόκληρο το άρθρο του Πιτσιρίκου με τίτλο «Μπράβο στην ΕΡΤ»:

«Μόνο και μόνο για τους παρουσιαστές, δεν πρέπει να δώσει κάποιος ούτε μισό ευρώ στην Unicef. Θα πρέπει να τελειώνει κάποια στιγμή το αστείο με την χώρα μας, γιατί τέτοιοι παρουσιαστές στην κρατική τηλεόραση δεν θα υπήρχαν ούτε σε χώρες του Τρίτου Κόσμου. Θα ντρέπονταν να τους βάλουν.
Με την ευκαιρία, θέλω να πω πως η νέα ΕΡΤ είναι χειρότερη και από την ΝΕΡΙΤ. Πραγματικά, δεν βλέπεται αυτή η ΕΡΤ. Και το περίεργο είναι πως δεν υπάρχει καμία κριτική για την ΕΡΤ. Η ΕΡΤ έχει γίνει ιερή αγελάδα για τους κριτικούς, όπως είναι και το Φεστιβάλ Αθηνών. Πέφτει κι εδώ χρήμα, παιδιά; Αν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ είναι ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα της δουλειάς τους, τους αξίζουν συγχαρητήρια.
Πάντως, εγώ έχω αρχίσει να μετανιώνω για όλα τα κείμενα στήριξης στους εργαζόμενους της ΕΡΤ το καλοκαίρι του 2013. Ελπίζω η κριτική να είναι τόσο ευπρόσδεκτη, όσο ήταν και η στήριξη».



tvxs.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου