12.12.15

Πόλεμος προ των πυλών: Ο Ερντογάν ρίχνει την πρώτη "πιστολιά" με την εισβολή που ετοιμάζει!

Σε μια κίνηση που προκαλεί πολλά ερωτήματα προχώρησε το καθεστώς Ερντογάν-Νταβούτογλου. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ΧΟΥΡΙΕΤ η περιοχή Γκαζιαντέπ στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας,κηρύχθηκε σε κατάσταση “ειδικής ασφάλειας”.
Τι σημαίνει αυτό;
Οι δυνάμεις ασφαλείας που βρίσκονται στην περιοχή έχουν αυξημένες αρμοδιότητες οι οποίες τους επιτρέπουν ακόμη και την απαγόρευση κυκλοφορίας.
Ο Ερντογάν δικαιολόγησε την απόφαση μιλώντας για “ευαίσθητη περιοχή” και πρόσθεσε προκαλώντας ερωτήματα:
«Το μέτρο θα ισχύσει για 15 ημέρες και οι εξελίξεις θα δείξουν τι θα συμβεί”.
Η λογική λέει ότι η Τουρκία με δικαιολογία το Ισλαμικό Κράτος επιχειρεί να πιέσει τους Κούρδους της Συρίας ,με στόχο να μην τους επιτρέψει να περάσουν δυτικά του Ευφράτη.
Για την Τουρκία το PYD και η πολιτοφυλακή του YPG των Κούρδων της Συρίας είναι τρομοκρατική οργάνωση, όπως και τα ΡΚΚ.
Ετοιμάζει εισβολή στη Συρία ο Ερντογάν; Αν συνυπολογίσουμε και την εισβολή τουρκικών στρατευμάτων στο Ιράκ,το ενδεχόμενο είναι πολύ πιθανό. Είναι προφανές ότι ο Ερντογάν έχει …πλάτες για να τα κάνει όλα αυτά.
Η κίνηση αυτή πάντως της Τουρκίας μπορεί να είναι προάγγελος πολλών και καθόλου ευχάριστων εξελίξεων στην περιοχή, ειδικά αν συνδυαστεί με την παρουσία τουρκικών στρατευμάτων στο Ιράκ. Ίσως να προετοιμάζεται μια τουρκική εισβολή στην Συρία κατά των εκεί Κούρδων, με την ανοχή των Κούρδων του Ιράκ, ο ηγέτης των οποίων, Μπαρτζανί, επισκέφτηκε την Άγκυρα και στήριξε την Τουρκία.



onalert.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου