12.12.15

Τρίπολη: Σύλληψη 29χρονου για εξαπάτηση ηλικιωμένων

Στη σύλληψη ενός 29χρονους Βούλγαρου, ο οποίος εξαπατούσε ηλικιωμένους, στην περιοχή της Τρίπολης, προέβησαν οι αστυνομικές αρχές, οι οποίες αναζητούν τους συνεργούς του.
Ο 29χρονος κατηγορείται για δύο περιπτώσεις απάτης και 23 απόπειρες.
Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.
Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, ενεργώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία και τρόπο προσέγγισης, εξαπατούσαν ηλικιωμένα κυρίως άτομα, παραθέτοντας τους ψευδή γεγονότα ως αληθή, με σκοπό να τους αποσπάσουν χρήματα.
Συγκεκριμένα, τηλεφωνούσαν σε πολίτες και αφού πρώτα εξακρίβωναν ότι πρόκειται για ηλικιωμένο άτομο, στην συνέχεια δήλωναν ψευδώς την ιδιότητα του δικηγόρου και με το πρόσχημα της παροχής νομικής βοήθειας, για δήθεν τροχαίο ατύχημα, στο οποίο ενεπλάκη το παιδί τους ή κάποιο άλλο συγγενικό τους πρόσωπο και το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν βαριές σωματικές βλάβες σε ανήλικο, τους αποσπούσαν χρηματικά ποσά.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, εξακριβώθηκε ότι ο 29χρονος και οι συνεργοί του, κατά το χρονικό διάστημα από τις 10 Δεκεμβρίου έως και χθες, στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης, είχαν εξαπατήσει δύο γυναίκες, ενώ είχαν αποπειραθεί να εξαπατήσουν ακόμη είκοσι δύο άτομα, από τα οποία το ένα, αποπειράθηκαν να το εξαπατήσουν δύο φορές.
Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αποσπάσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 10.500 ευρώ, το οποίο βρέθηκε και αποδόθηκε στις παθούσες, ενώ το χρηματικό ποσό που αποπειράθηκαν να αποσπάσουν ξεπερνά τις 275.000 ευρώ.
Ο 29χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από την ασφάλεια Τρίπολης, για την ταυτοποίηση των συνεργών του 29χρονου, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου