10.12.15

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Piano trio από τις «Μουσικές του Κόσμου» στο Ωδείο

Οι «Μουσικές του Κόσμου», που διοργανώνουν η Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, ολοκληρώνουν τον πρώτο τους κύκλο, το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015, στις 21.00, με ένα κλασικό Piano trio. Στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, το "Ekfrasis Ensemble", που αποτελείται από τη Γεωργία Τσολάκη - βιολί, την Αριάδνη Πόλκα - τσέλο και το Χρήστο Μπορόβα - πιάνο, θα «καλοπιάσουν» το χειμώνα με τις «Τέσσερις Εποχές» του Astor Piazzola, αλλά και διάσημα trio του Cesar Franck και του Sergei Rachmaninoff.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Η ΑΡΙΑΔΝΗ ΠΟΛΚΑ
Η Αριάδνη Πόλκα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1990. Σπούδασε βιολοντσέλο με την καθηγήτρια Μαρίνα Κισλίτσινα και τον Ιούνιο του 2006 πήρε το Δίπλωμά της με Βαθμό Άριστα Παμψηφεί και Πρώτο Βραβείο. Σπούδασε πιάνο με τον Δημήτρη Τουφεξή και τον Ιούνιο του 2007 πήρε πτυχίο πιάνου με Άριστα. Το 2011 αποφοίτησε με Άριστα από το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη με τον Δημήτρη Πάτρα. Έχει λάβει μέρος σε πανελλήνιους διαγωνισμούς βιολοντσέλου. Συμμετείχε σε σεμινάρια με τους καθηγητές Marianne Chen, Ulrich Voss και Leonid Winland. Έλαβε μέρος στην Ελληνοτουρκική Ορχήστρα Νέων και στην Ορχήστρα Καμεράτα Τζούνιορ . Από το 2011 μέχρι το 2014 ήταν μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και από το 2014 είναι ενεργό μέλος της Συμφωνικής ορχήστρας της ΕΡΤ
Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΣΟΛΑΚΗ
Η Γεωργία Τσολάκη γεννήθηκε το Μάιο του 1985 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε βιολί στο Ωδείο Αθηνών. Αποφοίτησε το 2007 από την τάξη του καθηγητή Ιωάννη Τζουμάνη με Δίπλωμα Βιολιού με βαθμό Άριστα και Β΄ Βραβείο παμψηφεί. Ως παιδί διακρίθηκε δύο φορές στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Μουσικούς αγώνες. Ως ενήλικας εργάζεται σε ορχήστρες και σύνολα μουσικής δωματίου κι από το 2005 είναι στην Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ. Από το 2010 διδάσκει βιολί στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας. Το 2011 δημιουργεί μαζί με τον φίλο και πιανίστα Χρήστο Μπορόβα το «Ekfrasis Ensemble».
Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΡΟΒΑΣ
Ο Χρήστος Μπορόβας γεννήθηκε το 1989 και ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές σε ηλικία 5 ετών υπό τη καθοδήγηση του πατέρα του, Λάζαρου Μπορόβα, διευθυντή συμφωνικής ορχήστρας. Σε ηλικία 7 ετών εισήχθη στη σχολή πιάνου του Ωδείου Αθηνών, από όπου και αποφοίτησε το 2011, λαμβάνοντας το Δίπλωμά του με βαθμό Άριστα Παμψηφεί και Α΄ Βραβείο με Διάκριση (τάξη Άρη Γαρουφαλή). Έχει παρακολουθήσει μαθήματα με τους Θάλεια Μοίρα, Μαρία Ευστρατιάδη, Πάρις Δερέμπεη και Ασπασία Κανελλάκου. Έχει βραβευτεί για τις επιδόσεις του στις εξετάσεις Πιάνου, Μουσικής Δωματίου, Αρμονίας και Πρίμα Βίστα Πιάνου. Το 2011 δημιούργησε μαζί με τη βιολονίστα Γεωργία Τσολάκη το σύνολο μουσικής δωματίου «Ekfrasis Ensemble», παρουσιάζοντας έργα συνθετών όπως Mozart, Beethoven, Brahms, Schubert, Dvorak, Franck και Rota. Έχει κατά καιρούς ασχοληθεί, επίσης, με την πιανιστική συνοδεία. Παράλληλα με την καλλιτεχνική του δραστηριότητα, είναι πτυχιούχος του Τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και απασχολείται ως προγραμματιστής στην εταιρεία Intracom Telecom.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου