10.12.15

Η ΜΕΤΡΙΑ ΑΡΣΕΝΑΛ ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Του: Αντώνη. Α. Αντωνόπουλου
Real fm-Pamesports.gr

-Η Αρσεναλ νίκησε 3-0 τον Ολυμπιακό μέσα στο Καραϊσκάκη ,πήρε την πρόκριση για τους «16» του tsampions ieague και έστειλε τον αντίπαλο της να συνεχίσει την ευρωπαϊκή του πορεία στο Europa Liegue. Η μέτρια Αρσεναλ στο «Καραίσκάκης» σαφώς ήταν καλύτερη, από τον κακό Ολυμπιακό και δικαίως πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης. Η τακτική του Αρσέν Βενγκέρ, σε συνδυασμό με την κακή αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού ,και τα λάθη του Μάρκο Σίλβα στην επιλογή του αρχικού σχήματος και την διαχείριση του ματς, έδωσαν την ευκαιρία στους ευρωπαϊκά σαφώς πολύ έμπειρους βρετανούς να οδηγήσουν εκεί που ήθελαν το ματς και να πάρουν την πρόκριση.
Η Αρσεναλ έδωσε από το ξεκίνημα του αγώνα χώρο στον Ολυμπιακό για το πρώτο 20λεπτο ,χρόνο που χωρίς καθαρό μυαλό δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν οι Πειραιώτες. Τα κενά στις πτέρυγες του Ολυμπιακού είχαν ως αποτέλεσμα να δώσουν την ευκαιρία στον Ράμσεϋ να βρει τον Ολιβιέ Ζιρού στη περιοχή στο 25΄και να κάνει το 0-1.Φάνηκε ότι ο Ολυμπιακός ,ειδικά μετά το πρώτο ημίωρο ήταν μακριά από τον φετινό καλό εαυτό του ,με παίκτες κλειδιά σε κακή ημέρα. Πάρντο, Σεμπά και Φορτούνης κινούμενοι στην μετριότητα, δημιούργησαν χώρους και κενά μεταξύ μεσαίας γραμμής και περιοχής  και έδωσαν την ευκαιρία στα έμπειρα «εργαλεία» του Βενγκέρ, Φλαμινί ,Ράμσεϋ ,Γουόλκοτ, Οζίλ Και Κάμπελ, να ψάχνουν τον Ζιρού που έζησε το δικό του μύθο με το χατ-τρικ που πέτυχε στο φαληρικό στάδιο. Στο 49΄ο Κάμπελ έκανε πάρτι στο κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού και έδωσε στο… πιάτο το 0-2 στον Ζιρού. Και εκεί που ο Ολυμπιακός επιχείρησε να αντιδράσει, άνοιξε τις γραμμές του, αναζητώντας το γκολ που θα του έδινε την πρόκριση ,σκόνταψε στο 57’ στην κλάση του Τσέχ που με ανάποδο χέρι είπε όχι στο πολύ ωραίο σουτ του Φορτουνη, για να έρθει το πέναλτι και το χατ-τρικ του Ζιρού.
Η Αρσεναλ δεν έβγαλε μάτια στο «Καραϊσκάκης» παίζοντας κανένα πολύ σπουδαίο ποδόσφαιρο. Επάξιε έξυπνα καθοδηγούμενη από τον έμπειρο Αλσατό προπονητή της Αρσέν Βενγκέρ που έκανε σημαντικό μάθημα διαχείρισης και τακτικής στον νεαρό συνάδελφο του Μάρκο Σίλβα. Οι Άγγλοι εκμεταλλεύτηκαν την κακή λειτουργία του Ολυμπιακού στη μεσαία γραμμή και την ακόμη χειρότερη στο κέντρο της άμυνας του, ειδικά όταν ο ίδιος παίκτης σου κάνει τρία γκολ (Επειγόντως θέλει παίκτη εκεί)και πήραν την άνετη νίκη και πρόκριση τους για την επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής ποδοσφαιρικής διοργάνωσης. Η Ευρωπαϊκή αύρα της Αρσεναλ σε συνδυασμό με επί μέρους ατομικά ποιοτικά χαρακτηριστικά παικτών της ήταν αρκετά για να καλύψουν ακόμη  και τις απουσίες βασικών παικτών-κλειδια όπως οι Καθόρλα και Σάντες.
Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός ναι μεν έχασε χρυσή ευκαιρία να περάσει για μια ακόμη φορά στη φάση των 16καλυτέρων ομάδων της Ευρώπης ,αλλά ίσως και του βγει σε καλό.
Κρατάει μια ακόμη καλή χρονιά με καλά αποτελέσματα και εμπειρίες για τους παίκτες του στο tsampions league ,και με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των παικτών που διαθέτει φέτος μπορεί να κάνει σημαντική πορεία στον αναβαθμισμένο Eyropa league από την στιγμή που ενισχυθεί και με δύο τουλάχιστον έτοιμους για αυτό το επίπεδο παίκτες καλύπτοντας ανάλογα κενά του.
Συμπέρασμα;
Τηρουμένων των αναλογιών η μέτρια Αρσεναλ ,απέκλεισε τον κακό χθες Ολυμπιακό. Κακό σε σχέση με αυτό που έχει δείξει ως δυνατότητα φέτος, και βεβαίως σε σχέση με την κρισιμότητα και την σημασία του χθεσινού αγώνα. Για την πρόκριση στους 16 του θεσμού έπαιζε και όχι για την 1η αγωνιστική του ομίλου.Mέτρια η Αρσεναλ με δυο πολύ ουσιαστικές απουσίες και κακός ο Ολυμπιακός η αν θέλετε πιο lite, απροετοίμαστος για ένα τέτοιο παιχνίδι που τελικά και έχασε.
Σαφώς ο Ολυμπιακός έχει ανέβει επίπεδο στην Ευρώπη.
Φαίνεται όμως ξεκάθαρα ότι για να προχωρήσει και να φτάσει στο σημείο να έχει ομάδα που θα επιτυχαίνει αποτελέσματα εντος και εκτός «Καραϊσκάκης» απέναντι σε ομάδες με την εμπειρία και τους παίκτες της Αρσεναλ, θα χρειαστεί και περισσότερα λεφτά να δαπανήσει, και από υψηλότερο ράφι να ψωνίσει ποιοτικότερους ποδοσφαιριστές και σαφώς να αξιοποιήσει όσο γίνεται καλύτερα όλο αυτό το πλούτο των ευρωπαϊκών εμπειριών.
Για το ελληνικό πρωτάθλημα και τα δεδομένα του ,η Ευρωπαϊκή πολυτέλεια του Ολυμπιακού που συνεχίζει το ταξίδι του αν μη τι άλλο θυμίζει ποιο είναι το πραγματικό ποδόσφαιρο ,και ποιος πρέπει να είναι ο κεντρικός στόχος αναβάθμισης του. Και προς αυτή την κατεύθυνση όλοι είναι συνυπεύθυνοι και για ότι έχει συμβεί και στο τι πρέπει να γίνει. Για να υπάρξουν και ανάλογες ευρωπαϊκές βραδιές και πορείες και από άλλες ελληνικές ομάδες. Με σχέδιο, οργάνωση, λεφτά ,επένδυση χρημάτων, δημιουργία αξιόλογων ομάδων και αλλαγή νοοτροπίας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου