Σίγουρα θυμάστε που η Ζωή είχε ζητήσει ακόμη και τη βίαιη προσαγωγή του κεντρικού τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση της Siemens. Αντίθετα ο κ. Βούτσης εμφανίστηκε πιο γαλήνιος, πιο ευγενικός και κυρίως πιο συγκαταβατικός. Οταν ο διοικητής τού παρέδωσε σε στικάκι την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος  ο Πρόεδρος της Βουλής δεν του επέστρεψε το στικάκι (όπως είχε κάνει παλαιότερα η Ζωή) αλλά εκτίμησε την πράξη του.
Και το σημαντικότερο ήταν αυτό που ζήτησε από τον κ. Στουρνάρα και πώς το ζήτησε: «Θα σε πείραζε, θα είχες αντίρρηση, αν σε καλούσαν μία από τις επόμενες ημέρες να καταθέσεις ως μάρτυρας στην Εξεταστική για τη Siemens;».
Και τι νομίζετε ότι απάντησε ο κεντρικός τραπεζίτης; «Ευχαρίστως θα έρθω να καταθέσω. Και με την κυρία Κωνσταντοπούλου, όταν με κάλεσε, συμφώνησα να έρθω αλλά δεν είχαμε συμφωνήσει στις ημερομηνίες. Ηταν θέμα ημερομηνιών»  απάντησε ευγενέστατα ο κ. Στουρνάρας.  Ο Πρόεδρος της Βουλής άδραξε αμέσως την ευκαιρία: «Ε, τότε θα σου τηλεφωνήσει η πρόεδρος της Επιτροπής κυρία Χριστοδουλοπούλου για την ημερομηνία». Και ο κ. Στουρνάρας αμέσως απάντησε: «Συνεπώς περιμένω τηλέφωνό της για να έρθω να καταθέσω, είμαι πρόθυμος...». Αλλά η συζήτηση εκτός κάμερας δεν έληξε εκεί...

Οταν έφυγε η μοναδική κάμερα που εισήλθε στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής και οι κ.κ. Βούτσης και Στουρνάρας έμειναν μόνοι, ο Πρόεδρος της Βουλής ρώτησε τον κεντρικό τραπεζίτη την άποψή του για την ελληνική οικονομία. Και ιδού η απάντηση σύμφωνα με το Βηματοδότη: Είναι αισιόδοξος για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Το μεγαλύτερο μέρος της προσαρμογής, του εξήγησε, το έχουμε περάσει και είναι κρίμα ένα μικρό μέρος που απέμεινε να μην περάσει και να διαρραγεί το κλίμα συναίνεσης που είχε δημιουργηθεί τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Δεν γνωρίζω αν ο κ. Βούτσης απάντησε και τι του είπε, αλλά εκείνο που έμαθα είναι ότι ο κ. Στουρνάρας επέμεινε πολύ στο ζήτημα της συναίνεσης ώστε να είναι καλύτερες οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.