15.10.13

Σώοι στο Λιμάνι της Καλαμάτας οι 73 Λαθρομετανάστες

Θάλασσα ψυχών η Μεσόγειος
Δεν πέρασαν λίγες ημέρες από την τραγωδία της Λαμπεντούζα που συγκλόνισε την γειτονική μας Ιταλία  (και όχι μόνο) ,ακόμα ένα περιστατικό με λαθρομετανάστες από την Μέση Ανατολή εκτυλίχθηκε στην θαλάσσια περιοχή της Μεσσηνίας ευτυχώς χωρίς ανθρώπινα θύματα .
Η άμεση κινητοποίηση των λιμενικών αρχών μετά το σήμα κινδύνου που εξέπεμψε το σαπιοκάραβο που τους μετέφερε προς την «πολιτισμένη » δύση ,οδήγησε με επιτυχία το σκάφος λίγο μετά τις 3.00 στο λιμάνι της Καλαμάτας .
Στο λιμάνι σήμανε  συναγερμός  για να υποδεχθούν  τις  παράνομες «ανθρώπινες ψυχές » μεταξύ των οποίων πολλές γυναίκες και παιδιά (ακόμα και βρέφη 5 μηνών )
Σε όλους δόθηκαν κουβέρτες, νερό και φαγητό. Κάποιες γυναίκες είπαν ότι είχαν να φάνε 2 μέρες και ότι στο καράβι που τους μετέφερε δεν τους έδιναν τη δυνατότητα να πάνε τουαλέτα.
Πρώτα έγινε η καταγραφή των μωρών, των παιδιών και των μανάδων και στη συνέχεια των ανδρών. Η διαδικασία συνεχιζόταν μέχρι και τις 5 το πρωί, με τη βοήθεια μεταφραστή. 
Οι γυναίκες εξέφραζαν συνεχώς το φόβο ότι θα χωριστούν από τους συζύγους τους, κάτι που είχε προκαλέσει και μεγάλη ταραχή στα παιδιά.
Μεγάλη δυσκολία αντιμετώπιζαν οι μανάδες με τα μόλις λίγων μηνών μωρά, τα οποία δεν σταματούσαν να κλαίνε, καθώς και ένας πατέρας από την Παλαιστίνη, ο οποίος συνόδευε το 18χρονο αυτιστικό γιο του. 
Ο ίδιος έφυγε από τη Συρία γιατί το κράτος καλούσε το παιδί του ,στο στρατό.
Σε ετοιμότητα τέθηκε και το Νοσοκομείο Καλαμάτας για όσους από τους 75 λαθρομετανάστες θα έχριζαν άμεσης ιατρικής  βοηθείας .

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου