15.10.13

Η μεγάλη ευκαιρία για τα οικονομικά των κομμάτων χάθηκε επί Γιαννίτση…

Υπάρχει ένα διαχρονικό εργαλείο που σε αποτρέπει να κάνεις λάθη. Αυτό είναι η πολιτική μνήμη. Αυτή είναι το καταλληλότερο, ασφαλέστερο εργαλείο προσέγγισης, ανάλυσης, ερμηνείας, διαμόρφωσης και παρέμβασης στο σήμερα.
Γιατί το λέμε αυτό; Γιατί το ζήτημα των οικονομικών των κομμάτων έρχεται και πάλι στην επικαιρότητα με το θέμα της Χρυσής Αυγής. Χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία επί Τάσου Γιαννίτση να μη χαθεί και τώρα…
Ας θυμηθούμε τι έγινε όταν ήταν υπουργός ο Τάσος Γιαννίτσης. Παρά τη γενική απαίτηση τα κόμματα να λειτουργούν και στο θέμα των οικονομικών τους με διαφάνεια ο τότε υπουργός Γιαννίτσης πέρασε, τον Απρίλιο του 2012, τροπολογία για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, δίνοντας εκατομμύρια ευρώ σε αυτά, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Χωρίς να βάζει ούτε μια κόκκινη γραμμή τη στιγμή που τα μέτρα είχαν γονατίσει το λαό.   
Είχε τη δύναμη ο Τάσος Γιαννίτσης, είχε τη δυνατότητα δεν το τόλμησε, συμβιβάστηκε και χάθηκε η ευκαιρία.
Την τροπολογία του Τάσου Γιαννίτση καταψήφισαν 56 Βουλευτές. 
Ο Γιάννης Ραγκούσης που είχε δημιουργήσει τη «διαύγεια» σε όλες τις πράξεις και αποφάσεις του δημοσίου και που ζητούσε και στα οικονομικά των κομμάτων να ισχύσει το ίδιο, αναγκάστηκε να μην παραστεί στην ψηφοφορία και να θέσει στη διάθεση του Πρωθυπουργού την παραίτησή του. Απόντες ήταν επίσης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Σωκράτης Ξυνίδης. Την τροπολογία δεν ψήφισαν τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ η Αννα Νταλάρα, ο Γ. Χαραλαμπόπουλος και η Όλγα Ρενταρή Τέντε. Από την ψηφοφορία απουσίαζαν ακόμη τρεις βουλευτές της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, Αρης Σπηλιωτόπουλος και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Τώρα, να και πάλι το πρόβλημα μπροστά.
Θα τολμήσουν να κάνουν αυτό που δεν τόλμησε ο Γιαννίτσης; Θα χρησιμοποιήσουν το εργαλείο της πολιτικής μνήμης για να πάμε μπροστά ή θα μιλάμε σε λίγο για μια ακόμη ευκαιρία που χάθηκε…
 
Spartakos

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου