28.5.15

Μία Ελληνίδα στους 10 νικητές παγκοσμίου διαγωνισμού της Microsoft

 
Η Νεφέλη Στεφοπούλου είναι μία από τους 10 νικητές του παγκόσμιου διαγωνισμού Microsoft YouthSpark Challenge for Change, καταφέρνοντας να ξεχωρίσει ανάμεσα σε χιλιάδες συμμετέχοντες από 100 χώρες.
Οι φετινοί 10 νικητές εκπροσωπούν την Ελλάδα, τη Χιλή, το Εκουαδόρ, την Ινδία, το Νεπάλ, τη Νιγηρία, τις ΗΠΑ και την Ουρουγουάη.
Στον διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές, φοιτητές και απόφοιτοι από όλο τον κόσμο, οι οποίοι κλήθηκαν να καταθέσουν τις ιδέες τους σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να φέρουν θετική αλλαγή, τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και σε παγκόσμια κλίμακα.
Η Στεφοπούλου διακρίθηκε με το έργο της «Project LINC», στόχος του οποίου είναι η επίλυση του προβλήματος της μόλυνσης και έλλειψης του νερού που αντιμετωπίζει μεγάλος αριθμός σχολείων στην Αφρική. 
Η πρωτοβουλία αυτή έχει συμβάλει στη δωρεά 7 φίλτρων νερού, τα οποία έχουν ήδη εγκατασταθεί σε 2 σχολεία στην Κένυα και τα οποία παρέχουν πόσιμο νερό σε τουλάχιστον 500 παιδιά.
«Το ότι είμαι μία από τους μεγάλους νικητές του διαγωνισμού Microsoft YouthSpark Challenge for Change, είναι για εμένα ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα», δήλωσε μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων η Νεφέλη Στεφοπούλου. 
 «Νιώθω ευλογημένη που έχω την ευκαιρία να βοηθάω αυτούς τους ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό και τώρα μου δίνεται η δυνατότητα να βοηθήσω ακόμα περισσότερους», πρόσθεσε η ίδια.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου