27.5.15

Όλοι στο ΙΚΑ! – Οι αλλαγές που έρχονται στα Ασφαλιστικά Ταμεία

Η συμφωνία φαίνεται να είναι κοντά, σύμφωνα τουλάχιστον με το Μαξίμου. 
Η αισιοδοξία εκφράζεται τα τελευταία 24ωρα καθώς φαίνεται ότι το μεγαλύτερο ίσως αγκάθι στη διαπραγμάτευση φαίνεται να μετατίθεται για διαπραγμάτευση από το φθινόπωρο.Το Ασφαλιστικό λοιπόν φαίνεται ότι παίρνει παράταση, ωστόσο τα πρώτα μέτρα φαίνεται ότι έχουν ήδη καθοριστεί.Το πρώτο δεν είναι άλλο από την άμεση ενοποίηση των Ταμείων.
 Με βάση το σχέδιο αυτό στο οποίο φαίνεται ότι συμφωνούν και οι Θεσμοί θα απομείνουν μόνο τρία Ταμεία. Το ΙΚΑ, που θα είναι και το μεγαλύτερο όλης της χώρας και εκεί θα συγκεντρωθούν όλοι οι μισθωτοί, αλλά και ο ΟΑΕΕ στο οποίο θα υπαχθούν όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, αλλά και ο ΟΓΑ.
Οι λεπτομέρειες για την κατάργηση των Ταμείων που υπάρχουν σήμερα δεν έχουν γίνει γνωστές καθώς ακόμη βρίσκονται στο στάδιο της μελέτης πριν την οριστική συμφωνία και έτσι επίσης συμφωνήθηκε να δοθεί στο σημείο αυτό χρόνος στην Ελληνική πλευρά.Παράλληλα φαίνεται ότι η Αθήνα προχωράει σε ισχυρά αντικίνητρα για όσους επιθυμούν να βγουν πρόωρα σε σύνταξη με αύξηση του πέναλτι, της μείωσης δηλαδή που υπάρχει στο ποσό, για κάθε χρόνο που βγαίνει ο ασφαλισμένος νωρίτερα στη σύνταξη.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου