28.5.15

Θέλεις να κατασκοπεύσεις τους φίλους σου στο Facebook; Δες πώς

Έχεις σκεφτεί πολλές φορές να κατασκοπεύσεις τους φίλους σου στο Facebook αλλά δεν ξέρεις πώς;

Ένας φοιτητής αποκάλυψε ότι οι περισσότεροι χρήστες του Facebook Messenger έχουν αφήσει στο default την επιλογή να γίνεται γνωστή τοποθεσία τους στους φίλους τους, ωστόσο, πιθανότατα δεν έχουν ιδέα για το πόσο ακριβής είναι αυτή η καταγραφή και πόσο εύκολο είναι να εξάγει κανείς την πληροφορία από την υπηρεσία.
Η αποκάλυψη έγινε από τον Aran Khanna, έναν φοιτητή του Cambridge (MA – ΗΠΑ), ο οποίος δημιούργησε ένα Chrome extension (Marauder’s Map) που τραβά τις πληροφορίες τοποθεσίας από τη web έκδοση του Facebook Messenger και εμφανίζει τους φίλους επάνω στον χάρτη, μαζί με την πορεία που ακολούθησαν! Ουσιαστικά, το extension λαμβάνει το γεωγραφικό μήκος και πλάτος από τον κώδικα JavaScript που χρησιμοποιεί ο web browser για να εμφανίζει την υπηρεσία Messenger.
Η Facebook δεν αναφέρει για ποιον λόγο έχει ως default επιλογή τον διαμοιρασμό δεδομένων τοποθεσίας στην εφαρμογή Messenger για Android και iOS, αλλά αν σας ανησυχεί μπορείτε να την απενεργοποιήσετε είτε πατώντας στο εικονίδιο με το βέλος είτε από τις γενικές ρυθμίσεις του smartphone σας.

Πηγή: techgear.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου