30.5.15

ΘΥΕΛΛΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ! H Ελενα Παναρίτη, νέα εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ - Σακοράφα: Ε, όχι και η Παναρίτη!

Η Έλενα Παναρίτη είναι η νέα εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, αντικαθιστώντας τον Θάνο Κατσάμπα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με το υπουργείο, η επιλογή της κ. Παναρίτη έγινε μετά από εξέταση βιογραφικών και προφορικής συνέντευξης από άτυπη επιτροπή υπό τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη και στην οποία συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης και ο υπουργός αναπληρωτής Εξωτερικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Όπως αναφέρεται στο βιογραφικό της κ. Παναρίτη, η νέα εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ έχει θητεύσει στην Παγκόσμια Τράπεζα (τον έτερο θεσμό που ιδρύθηκε μαζί με το ΔΝΤ στο Μπρέτον Γουντς το 1944), έχει συμμετάσχει σε πολλές διεθνείς διαπραγματεύσεις, δίδαξε σε αμερικανικά πανεπιστήμια και διετέλεσε βουλευτής Επικρατείας την περίοδο 2009 - 2012. Το 2012, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, άσκησε έντονη κριτική- αν και βουλευτής της συμπολίτευσης- στην οικονομική πολιτική που ασκούσαν οι τότε κυβερνήσεις, ενώ από την 26η Ιανουαρίου συνεισφέρει στην διαπραγματευτική προσπάθεια της χώρας.
Σημειώνεται ότι η Ελλάδα εκπροσωπείται στο ΔΝΤ από αναπληρωματικό Εκτελεστικό Διευθυντή υπό τον Εκτελεστικό Διευθυντή που διορίζει η Ιταλία και η οποία επίσημα εκπροσωπεί στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Μάλτα, την Αλβανία και τον 'Αγιο Μαρίνο.
Το υπουργείο Οικονομικών ευχαριστεί, τέλος, τον Θάνο Κατσάμπα για τη μακρόχρονη συνεισφορά του στο ΔΝΤ.
Αντιδράσεις
Η Σοφία Σακοράφα με δύο tweets έδειξε την πλήρη αντίθεσή της σε αυτή την επιλογή. Στο πρώτο tweet με φανερή την οργή έγραψε χαρακτηριστικά: "Η Παναρίτη εκπρόσωπος της πρώτης αριστερής κυβέρνησης; Ε, όχι, αυτό ξεπερνά τα όρια".
Μισή ώρα αργότερα η κα Σακοράφα φανερά έξαλλη εάν κρίνει κάποιος τη γλώσσα που χρησιμοποιεί επανήλθε στο twitter και με δεύτερο μήνυμα στο οποίο γράφει: "Δυστυχώς η Παναρίτη δεν είναι η πρώτη ατυχής επιλογή, αλλά είναι αυτή που ξεπερνά κάθε όριο".

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου