29.5.15

Καλοκαίρι στη Μεσσηνία: Η Ανδριάνα Μπάμπαλη μιλά για την πανέμορφη πατρίδα της

diakopes-messinia-andriana-babali-2 Η Συνέντευξη δόθηκε στο blog.terrabook.com

Μια από τις πιο ιδιαίτερες φωνές της ελληνικής μουσικής σκηνής, η Ανδριάνα Μπάμπαλη μας έχει ταξιδέψει πολλές φορές τραγουδώντας μας «Δες καθαρά», «Είσαι εσύ ο άνθρωπός μου», «Μοίρα μου έγινες» και άλλες μεγάλες της επιτυχίες.
 Αυτή τη φορά η όμορφη τραγουδίστρια με την μελωδική φωνή μας ταξιδεύει σε πολύ συγκεκριμένους της προορισμούς, εκεί όπου κατάγεται και που πέρασε τα περισσότερα καλοκαίρια της ζωής της, στη Μεσσηνία.

«Πηγαίνω στη Μεσσηνία απ’ όταν γεννήθηκα και συγκεκριμένα στην Φοινικούντα, τόπο καταγωγής της μητέρας μου. Θυμάμαι πως ανυπομονούσα να φτάσει το καλοκαίρι για να πάω στο χωριό. Όταν πλησιάζαμε και έβλεπα από ψηλά τη θάλασσα και την παραλία της Φοινικούντας κι ένιωθα την απόλυτη ευτυχία, και βέβαια εκεί οφείλεται η χαρά της παιδικής μου ηλικίας» δίνει εξαρχής το σήμα του πόσο πολύτιμες είναι οι διακοπές της στη Μεσσηνία και ποιο κομμάτι της ζωής της κατέχουν.
«Τα καλοκαίρια στο χωριό. Οι παρέες , οι εξερευνήσεις μας, οι εκδρομές μας και βέβαια ο ίδιος ο τόπος, πριν την επέλαση του τουρισμού. Καθαρά νερά, ξάστερος ουρανός χωρίς τα φώτα και ηχορύπανση της “εξέλιξης” του τουρισμού, χωρίς ομπρέλες και ξαπλώστρες» είναι η «καθαρή» ανάμνηση από τα παιδικά της χρόνια, που κουβαλά πάντα μαζί της.
Για την Ανδριάνα Μπάμπαλη άλλωστε, οι παραλίες της Μεσσηνίας, ειδικά «από τις ακτές της Πύλου ως την Κορώνη, τεράστιες, αμμουδερές και πεντακάθαρες» είναι αυτό που δεν μπορεί κανείς να χάσει, επισκεπτόμενος την περιοχή. Αυτό και το κάστρο της Μεθώνης: «Είναι πανέμορφο, ένα από της μεγαλύτερα της Ευρώπης» μας περιγράφει και συνεχίζει, διακρίνοντας και τα καλά και τα κακά του τόπου της:  «αν και δεν είναι ιδιαίτερα φροντισμένο, είναι εντυπωσιακό», μας λέει με περισσή ειλικρίνεια.
pulos-1
Τι άλλο δεν πρέπει να χάσει ο επισκέπτης της Μεσσηνίας για την Ανδριάνα Μπάμπαλη; «Την παραλία Καντούνι, όνειρο. Ευτυχώς ακόμα η πρόσβαση είναι δύσκολη γι’ αυτό παραμένει παρθένα και πανέμορφη. Επίσης αξίζει και μια επίσκεψη με καραβάκι στη Σαπιέντζα, νησάκι με φυσικές ομορφιές που δεν κατοικείται, αλλά προσφέρεται για εκδρομή».
Η αγαπημένη παραλία της τραγουδίστριας είναι πάντως εκείνη του Ανεμόμυλου ή Χαρουπιά: «Είναι πάρα πολύ μεγάλη και ποτέ δεν γεμίζει ενοχλητικά ακόμα και τις περιόδους  της υψηλής σεζόν, του Αυγούστου». Εκεί άλλωστε μπορεί και απολαμβάνει την αγαπημένη της συνήθεια των διακοπών: «Να κάθομαι με τις ώρες στη θάλασσα»…
Όσον αφορά στα πλεονεκτήματα των διακοπών στη Μεσσηνία, εκτός από τα πανέμορφα μέρη που έχει κανείς να δει εκεί, με πλήθος αξιοθέατων του πολιτισμού και της φύσης, η Ανδριάνα Μπάμπαλη μας κατατοπίζει: «Είναι κοντά στην Αθήνα, αλλά τώρα πια υπάρχει και πτήση από Θεσσαλονίκη. Είναι οικονομικός προορισμός, με πολλά και διαφορετικά μέρη για να δει κανείς, αν έχει όρεξη για βόλτες. Επίσης προσφέρεται και γι’ αυτούς που απλά θέλουν να μείνουν σταθερά κάπου και θέλουν μια ωραία παραλία και οικονομικό φαγητό και έξοδο γενικότερα. Την συστήνω χωρίς καμιά επιφύλαξη»!

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου