27.5.15

Η Αγέλη του 2ου Συστήματος Προσκόπων Πάτρας συμμετείχε στη συνάντηση Λυκοπούλων στον Πύργο

Στον Πύργο της Ηλείας βρέθηκαν οι λιλιπούτειοι πρόσκοποι του 2ου Συστήματος Πάτρας, το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Μαΐου 2015, όπου συναντήθηκαν και έπαιξαν με λυκόπουλα του Πύργου, της Καλαμάτας και της Τρίπολης.
Η 1η Εαρινή Συνάντηση Λυκοπούλων διοργανώθηκε από κοινού από το 1ο Σύστημα Δασοπροσκόπων Πύργου, το 2ο Σύστημα Προσκόπων Πάτρας, το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Καλαμάτας και το 3ο Σύστημα Προσκόπων Τριπόλεως, και φιλοξενήθηκε στο Πάρκο ΣΠΚ του Πύργου, που έχει παραχωρηθεί από το Δήμο Πύργου στους προσκόπους του Πύργου.
Το 2ο Σύστημα Προσκόπων Πάτρας προσέφερε στους «οικοδεσπότες» του 1ου Συστήματος Δασοπροσκόπων Πύργου έξι (6) παπαγαλάκια, τα οποία τοποθετήθηκαν σε μεγάλο κυκλικό κλουβί και θα κοσμούν εφεξής το Πάρκο ΣΠΚ.
Σε αυτές τις δύο ημέρες, τα 130 λυκόπουλα και βαθμοφόροι από τις μεγαλύτερες πόλεις της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου, μεταμόρφωσαν την πόλη του Πύργου σε «προσκοπική» και είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν, να παίξουν και να ανταλλάξουν εμπειρίες.
Το διήμερο κύλισε με πρωτότυπες δραστηριότητες και έντονη περιπέτεια, δίνοντας στα λυκόπουλα μια «γεύση» για το τι θα ζήσουν κατά τις ημέρες της καλοκαιρινής κατασκήνωσης.
Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε μεγάλο παιχνίδι πόλης, όπου τα λυκόπουλα πλημμύρισαν τον Πύργο και παίζοντας ανάμεσα στους 13 σταθμούς του παιχνιδιού που ήταν διασκορπισμένοι σε σημαντικά σημεία της πόλης, γνώρισαν την πρωτεύουσα της Ηλείας και έμαθαν να εξερευνούν.
Την Κυριακή το πρωί έγινε εκκλησιασμός στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου και ακολούθησε ένα διασκεδαστικό παιχνίδι δεξιοτεχνίας που έγινε μέσα στο Πάρκο ΣΠΚ του Πύργου.
Η εκδρομή έληξε το μεσημέρι της ίδιας ημέρας και τα λυκόπουλα αναχώρησαν για τις πόλεις τους, γεμάτα χαρά, γέλιο, γνώσεις και πολλές ωραίες αναμνήσεις, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για του χρόνου.
Την 1η Εαρινή Συνάντηση Λυκοπούλων επισκέφθηκαν ο Δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Μεσσαλας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και βοηθός Περιφερειάρχη αρμόδιος για θέματα εθελοντισμού και Ολυμπισμού Πάνος Μπράμος, οι Αντιδήμαρχοι Πύργου Ανδρέας Σκαρτσιάρης, Παναγιώτης Εξαρχόπουλος, Βασίλης Σεϊντής και Σωτήρης Γεωργόπουλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας  Κώστας Τριανταφυλλόπουλος και πολλοί δημότες του Πύργου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου