27.5.15

ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑ - «Καθηλώνονται» τα αεροπλάνα λόγω απεργίας


«Καθηλώνονται» για 48 ώρες τα αεροπλάνα λόγω απεργίας


Σαρανταοκτάωρη προειδοποιητική απεργία από την Κυριακή 31 Μαΐου ώς τη Δευτέρα 1 Ιουνίου (ανήμερα του Αγίου Πνεύματος), κήρυξε η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), καταγγέλλοντας «απαξίωση της ΥΠΑ απ' όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, σε όλους τους τομείς, αεροναυτιλία και αεροδρόμια».
Σε εξώδικη δήλωση-γνωστοποίηση, προς τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς, η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, ζητά «να τεθεί άμεσα η ΥΠΑ σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω της οικονομικής ασφυξίας και της δραματικής έλλειψης προσωπικού».
Οι εργαζόμενοι στα αεροδρόμια ζητούν:
  • την άμεση απαιτούμενη χρηματοδότηση της Υπηρεσίας, για έργα και συντηρήσεις σε όλο το φάσμα των υποδομών των αεροδρομίων και της αεροναυτιλίας, καθώς και την εκπόνηση ενός υλοποιήσιμου σχεδίου ανάπτυξης αυτών.
  • την άμεση στελέχωση της Υπηρεσίας, που λειτουργεί με προσωπικό κάτω από τα ελάχιστα απαιτούμενα και την άμεση καταβολή στους εργαζόμενους των δεδουλευμένων αμοιβών τους, που κάποιες από αυτές οφείλονται από την άνοιξη του 2014.
Την ανησυχία της εξέφρασε η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (FEDΗΑΤΤΑ) για τις συνέπειες της απεργιακής κινητοποίησης που έχει προκηρυχθεί από την ΟΣΥΠΑ.
Με έγγραφό της η FEDHATTA. ενημερώνει την ΟΣΥΠΑ ότι σέβεται απόλυτα το δικαίωμα στην απεργία όπως και το δικαίωμα στην εργασία.  Παράλληλα εκτιμά ιδιαίτερα το έργο που προσφέρουν οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας και θεωρεί πρώτιστη ανάγκη την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και ασφάλειας από τα αεροδρόμια της χώρας μας.
Στην  ανακοίνωση της FEDΗΑΤΤΑ σημειώνεται: «Ταυτόχρονα όμως δεν θα πρέπει να ξεχνά κανείς ότι ο Τουρισμός είναι αγαθό που ανήκει σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στους εργαζόμενους του τομέα αυτού. Η χώρα μας διανύει μια μακρόχρονα δύσκολη περίοδο, οι όποιες πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της λειτουργίας των επαγγελματικών χώρων και τη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών είναι απόλυτα σεβαστές, κατανοητές και απαραίτητες.
»Βασική όμως προϋπόθεση παραμένει η προστασία του έργου των κλάδων που μάχονται σε ένα ήδη εξαιρετικά επιβαρυμένο περιβάλλον για να διατηρήσουν και να αναπτύξουν περισσότερο τομείς της οικονομίας που στηρίζουν τη χώρα».
Κλείνοντας, η FEDΗΑΤΤΑ καλεί την ΟΣΥΠΑ να αναλογιστεί τις συνέπειες των απεργιακών κινητοποιήσεών της σε αυτή ειδικά τη χρονική περίοδο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου