30.5.15

Με καλό καιρό η έξοδος για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Τέλος στο «διάλλειμμα» της κακοκαιρίας - Η θερμοκρασία θα φτάσει σταδιακά και τους 28 βαθμούς

Τέλος από σήμερα στο διάλλειμμα της κακοκαιρίας που επικράτησε σε όλη τη χώρα τις προηγούμενες ημέρες καθώς ο καιρός βελτιώνεται και γίνεται «σύμμαχος» των εκδρομέων του τριημέρου.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους το μοναδικό που θα θυμίζει τον κακό καιρό των 24ωρων που προηγήθηκαν θα είναι η συνεφιά που θα επικρατεί κατά τόπους ενώ λίγες βροχές θα πέσουν στα Δωδεκάνησα και τα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας. Σταδιακά θα ανέβει και η θερμοκρασία η οποία αναμένεται σήμερα να φτάσει τους 24-26 βαθμούς ενώ οι άνεμοι έντασης 4-5 μποφόρ δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Η καλοκαιρία θα συνεχιστεί και την Κυριακή με τη θερμοκρασία, μάλιστα, να σημειώνει περαιτέρω άνοδο και να φτάνει ακόμα και τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα, οπότε αναμένεται η επιστροφή των εκδρομέων, και την Τρίτη θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές στη δυτική Στερεά, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία ενώ αμετάβλητη θα παραμείνει η θερμοκρασία. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των μετεωρολόγων η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει περαιτέρω άνοδο την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Χωρίς προβλήματα θα πραγματοποιηθούν και οι πτήσεις καθώς η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας ανέστειλε την 48ωρη απεργία που είχε εξαγγείλει μετά τη συνάντηση που είχε η διοίκηση της ομοσπονδίας το μεσημέρι της Παρασκευής στη Βουλή με τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη.

Επί ποδός και η τροχαία προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής μετακίνηση των εκδρομέων που θα κινηθούν στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της χώρας με τον σχεδιασμό να περιλαμβάνει:

-Αυξημένη αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής.
-Ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα.
-Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακών συμφορήσεων.
-Αυξημένα μέτρα στις εισόδους-εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.
-Αυξημένα μέτρα σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λ.π.)
-Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε περιοχές που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
-Παρουσία τροχονόμων στους σταθμούς διοδίων, για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.
-Ενημέρωση των πολιτών σε περιπτώσεις κυκλοφοριακών ή άλλων προβλημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι έως τη 1 μετά το μεσημέρι σήμερα απαγορεύεται η κίνηση φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου στο ρεύμα εξόδου:
-Στη νέα εθνική οδό και στην παλιά εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου - Πατρών, από τα διόδια Ελευσίνας μέχρι τα διόδια Ρίου.
-Στη ν.ε.ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χιλιομετρική θέση 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410).
-Στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.
-Στην εθνική οδό Σχηματαρίου - Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη νέα εθνική Αθηνών - Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).
-Στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας από το 11ο χλμ (χ.θ. 11+340) έως την χ.θ. 97+650 ( μέχρι τη γέφυρα του Στρυμόνα).

Πού θα ταξιδέψουν οι περισσότεροι εκδρομείς
Για άλλη μια χρονιά αγαπημένοι προορισμοί για τους εκδρομείς στο πρώτο τριήμερο του καλοκαιριού αναδεικνύονται η Μύκονος και το Ναύπλιο ενώ στη σχετική δεκάδα ακολουθούν η Αθήνα και η Θεσσαλονίκή. Πρώτη επιλογή για το εξωτερικό, σύμφωνα με τα στοιχεία της ιστοσελίδας Trivago, αποτελεί η Ρώμη και ακολουθεί η Κωνσταντινούπολη. Οι εκδρομείς επιλέγουν, επίσης, Σπέτσες, Πάργα, Αγκίστρι και Πάφο.

Τις θέσεις μετά την πρώτη δεκάδα, καταλαμβάνουν η Άνδρος που εμφανίζεται 11η, με τη Μονεμβασιά να ακολουθεί. Ο δεύτερος κυπριακός προορισμός που εμφανίζεται είναι o Πρωτάρας στη 13η θέση, ενώ στη συνέχεια εμφανίζονται η Σαντορίνη και τα Σύβοτα.

Οι δέκα προορισμοί που προτιμούν οι Έλληνες για το φετινό τριήμερο είναι:

Μύκονος
Ναύπλιο
Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Ρώμη
Σπέτσες
Κωνσταντινούπολη
Πάργα
Αγκίστρι
Πάφος

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου