30.5.15

ΤΡΙΠΟΛΗ: Εγκαινιάστηκε η νέα ατομική έκθεση εικαστικών του Παύλου - Άγγελου Κουγιουμτζή

Εγκαινιάστηκε παρουσία πολυπληθούς κοινού, χθες βράδυ, η έκθεση γλυπτικής - ζωγραφικής του Παύλου - 'Αγγελου Κουγιουμτζή, στην γκαλερί Κούρος στην Τρίπολη.
Πρόκειται για την πρώτη μετά από δεκαπέντε χρόνια, ατομική έκθεση του διεθνούς Έλληνα εικαστικού, έργα του οποίου φιλοξενούνται σε μεγάλες πόλεις και στις πέντε ηπείρους.
Η έκθεση με τίτλο «ET IN ARCADIA EGO», περιλαμβάνει έργα που διέπονται από μια αέναη κίνηση, εμπνευσμένα από το αρκαδικό ιδεώδες και την Αρκαδία, κι αναπαριστούν τον Πάνα με τον αυλό του, νύμφες, τον Δία με τη Δανάη, με τη Λήδα, ενώ τα γλυπτά είναι έργα μικρών διαστάσεων, εμπνευσμένα από τη μυθολογία και την ελληνική φιλοσοφία.
Την έκθεση εγκαινίασε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, ο οποίος υπογράμμισε πως πρόκειται για μια σπάνια έκθεση του καλλιτέχνη, «που μας εκπροσωπεί στον διεθνή χώρο, με ιδιαίτερη θεματολογία ως ερμηνευτική προσέγγιση τον όρο της ανάτασης. Μιας φιλοσοφικής διάστασης που έχει να κάνει με το ίδιο φωτεινό παράδειγμα του Προμηθέα, που δεν είναι τίποτα άλλο από μια προσπάθεια ανατάσεως του ίδιου του ανθρώπου μέσα στην πραγματικότητα, αλλά και μέσα στην εξέλιξη».
«Είναι μεγάλη η χαρά και η συγκίνησή μου που επιτέλους έρχομαι κι εγώ στην Αρκαδία» υπογράμμισε ο Παύλος - 'Αγγελος Κουγιουμτζής και πρόσθεσε: «Έρχομαι στην Αρκαδία που δημιουργήθηκε το αρκαδικό ιδεώδες. Η αγάπη των Ελλήνων και όλων προς την ομορφιά, προς τον μύθο. Ένα ιδεώδες που θάμπωσε όλη την Ευρώπη αιώνες πριν».
Αναφερόμενος στα έργα του, είπε ότι φαίνεται πως ακολούθησε το αρκαδικό ιδεώδες κι εκφράζουν την ομορφιά και τη χαρά της ζωής, την ανάταση. Και τόνισε ότι «νιώθω κι εγώ μέρος του αρκαδικού ιδεώδους, λόγω των αρχών που χρησιμοποιώ στα έργα μου, οπότε και με τη χαρά μου που σας βλέπω εδώ, μπορώ να πω κι εγώ ότι γεννήθηκα στην Αρκαδία».
Αμέσως μετά τα εγκαίνια της έκθεσης ακολούθησε συναυλία-αφιέρωμα στα 90χρονα του Μίκη Θεοδωράκη με τον Τάκη Κωνσταντακόπουλο.
Η έκθεση του Παύλου - 'Αγγελου Κουγιουμτζή θα διαρκέσει έως τις 25 Ιουνίου στην γκαλερί Κούρος, που βρίσκεται πλησίον της πλατείας 'Αρεως, στο πεζόδρομο της Δημητρακοπούλου στο κέντρο της Τρίπολης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου