28.5.15

Η ICAP Group και η GREENiT ENVIRONMENTAL ιδρύουν την Πρότυπη Ελληνική Κοινότητα Περιβαλλοντικά Υπεύθυνων Επιχειρήσεων.


Σε λαμπρή τελετή ανακοινώθηκε η ίδρυση της, πρώτης στην Ελλάδα, κοινότητας Περιβαλλοντικά Υπεύθυνων Επιχειρήσεων, με τον διακριτικό τίτλο GREEN ANGELS, μια πρωτοβουλία της ICAP Group και της GREENiT ENVIRONMENTAL που θέτει ως στόχο να ενεργοποιήσει την επιχειρηματική κοινότητα για την βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της πατρίδας μας.

Η Κοινότητα των GREEN ANGELS, τελεί υπό την Αιγίδα τόσο του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας όσο και του Ομίλου Χρηματιστηρίων Αθηνών. Παράλληλα, το εγχείρημα, υποστηρίζει η Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος  και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο που, ως Επιστημονικός Συνεργάτης, έχει αναπτύξει αποκλειστικά για τον σκοπό αυτό, εξειδικευμένη μεθοδολογία εκτίμησης της περιβαλλοντικής επίδοσης,  μοναδική για τα Διεθνή δεδομένα.

Στην επίσημη εκδήλωση ανακοίνωσης του πρότυπου αυτού εθνικού εγχειρήματος που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Μαΐου στην Αίγλη Ζαππείου συμμετείχαν κορυφαίοι εκπρόσωποι της ελληνικής πολιτείας, 200 περίπου Ανώτατα  Στελέχη της Ελληνικής επιχειρηματικής αγοράς, και εκπρόσωποι Περιβαλλοντικών και Επιχειρηματικών Φορέων  και Συνδέσμων της επικράτειας. 

Την έναρξη της εκδήλωσης πλαισίωσαν μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων NEAΣ ΓΕΝΙΑΣ Ζηρίδη που παρουσίασαν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, το Όραμα και τις Προσδοκίες της Νέας Γενιάς του τόπου μας για το Περιβάλλον και την Εταιρική Αειφορία.

Παρουσίασαν και Χαιρετισμό απηύθυναν, οι κ.κ. Γιάννης Τσιρώνης - Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σπυρίδων Μαυράκος - Αναπληρωτής Πρύτανη Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Βασίλης Γκόβαρης - Επιτελικός Διευθυντής Χρηματοοικονομικών Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Κόλλιας - Πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Kωσταντίνος Αραβώσης, Επίτιμος Καθηγητής Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Σεραφείμ Τσιουγκρής, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης  Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος, Νικήτας Κωνσταντέλλος - Διευθύνων Σύμβουλος ICAP Group, Aνδρέας Τυράκης - Senior Manager ICAP Group, Θεοφάνης Ξουλεής Γενικός Διευθυντής GREENiT ENVIRONMENTAL. Ακολούθησε Green Cocktail.

H κοινότητα GREEN ANGELS βοηθά τις επιχειρήσεις να βελτιώσουν τη ν περιβαλλοντική επίδοση, αναλαμβάνοντας:
l Την Ανάλυση του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος
l Τον Εντοπισμό των διαδικασιών με τη μεγαλύτερη κατανάλωση πόρων
l Το Στρατηγικό Πλαίσιο για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα
l Τη διαμόρφωση Πλάνου Ενεργειών για την Υλοποίηση του Στρατηγικού
  Πλαισίου μέσω έργων μείωσης κόστους, βελτίωσης διαδικασιών, εκπαίδευσης
  και περιβαλλοντικής διαχείρισης
l Τη Συστηματική Παρακολούθηση της περιβαλλοντικής επίδοσης μέσω της
  μεθοδολογίας του ΕΜΠ
Χορηγός Επικοινωνίας της κοινότητας GREEN ANGELS είναι ο Όμιλος ΑLPHA.
Την εκδήλωση υποστήριξε επικοινωνιακά επιπροσθέτως, η DIRECTION.
O Νικήτας Κωνσταντέλλος, Διευθύνων Σύμβουλος της ICAP Group στην εισαγωγική του Ομιλία, σημείωσε ότι κόντρα στην αβεβαιότητα και εν μέσω αρνητικών για την οικονομία της Χώρας μας, συγκυριών οι πρακτικές αειφορίας  και η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, αποτελούν μονόδρομο για το  υπεύθυνο και υγιές επιχειρείν. Προσέθεσε δε ότι το εθνικό εγχείρημα ίδρυσης της Πρότυπης Κοινότητας Περιβαλλοντικά Υπεύθυνων Επιχειρήσεων GREEN ANGELS, θα αποτελέσει σύντομα πλαίσιο αναφοράς στην Ελληνική Επιχειρηματική Κοινότητα  αγορά ενώ φιλοδοξεί να καταστεί θεσμός και στο διεθνές γίγνεσθαι. Τόνισε επίσης, ότι η  ήδη επεφρασμένη σημαντική συμμετοχή και στήριξη του επιχειρηματικού κόσμου στην εν λόγω πρωτοβουλία, σηματοδοτούν την επιτυχία του και οι επιχειρήσεις μέλη εκπροσωπούν την ελπίδα για την ανάπτυξη της εθνικής μας οικονομίας με άξονα τη μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της Χώρας μας.
Ο Θεοφάνης Ξουλεής, Γενικός Διευθυντής της GREENIT ENVIROMENTAL δήλωσε:
Στοχεύουμε στη  συμμαχία του επιχειρηματικού κόσμου καθώς πιστεύουμε πως  οι επιχειρήσεις, ανεξάρτητα από μέγεθος ή κλάδο δραστηριότητας, μπορούν να πρωτοστατήσουν στη βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της χώρας μας, με άξονα την καινοτομία και την κερδοφορία. Μετά από χρόνια προετοιμασιών, είμαστε εδώ για να συνδυάσουμε τη θεωρία με την πράξη ανοίγοντας νέους ορίζοντες για το ελληνικό πράσινο επιχειρείν. Με εξειδικευμένες ομάδες εργασίας υλοποιούμε στην ενέργειες περιβαλλοντικής πολιτικής  με εστίαση σε θέματα στρατηγικής, διαδικασιών, βελτίωσης κόστους και κανονιστικής συμμόρφωσης που εστιάζονται στην περιβαλλοντική πολιτική.

 Λίστα αρχικού πυρήνα Μελών GREEN ANGELS:
  1. AΘΗΝΑΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΪΑ ΑΕ
  2. ADAM PACK ΑΕ
  3. ALPHA ΑΕ
  4. ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΕ
  5. ΕΥΔΑΠ ΑΕ
  6. ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΑΕ
  7. GRANT THORNTON ΑΕ
  8. GREENiT ENVIRONMENTAL
  9. ICAP Group
  10. JANSSEN ΑΕ
  11. JΟΗΝSON & JOHNSON ΑΕΕ
  12. ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ ΑΒΕΕ
  13. Εκπαιδευτήρια ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΖΗΡΙΔΗ ΑΕ
  14. PRIME INSURANCE ΑΕ
  15. ΤΜS TANKERS ΕΠΕ
  16. TMS CARDIF ΕΠΕ
  17. XEROX ΑΕ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου