19.1.18

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Κτιριο Εργατικου Κεντρου, μια ‘’γκριζα ζωνη’’

Τις τελευταιες ημερες εχει γινει αρκετος θορυβος σχετικα με την χρηση του κτιριου και την πληρωμη του λογαριασμου της ΔΕΗ  που προκυπτει.
Προκειται για ενα συγχρονο κτιριο πλήρως λειτουργικό, το οποιο εγινε με τα χρηματα από τις εισφορες των εργαζομενων  και ανηκε  στην Εργατικη Εστια μεχρι την καταργηση της τον Δεκεμβριο του 2013. Εκτοτε περασε «παράτυπα» στον
ΟΑΕΔ ενώ, ας τονιστεί για άλλη μια φορά, κατασκευάστηκε με χρήματα των εργαζομένων, άρα δικαιωματικά θα έπρεπε να ανήκει στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.
 Ο ΟΑΕΔ  με τη σειρά του παραχωρησε τμηματα του κτιριου στο Ελεγκτικο Συμβουλιο και στον Δημο Καλαματας με χρησιδανειο(ΔΩΡΕΑΝ)
με μόνη υποχρεωση την αποκατασταση, συντηρηση του χωρου  και πληρωμη των δαπανων-λογαριασμων που προκυπτουν από την χρηση του.
Αντίθετα με τους ισχυρισμούς του Δήμου, το κτίριο ήταν απόλυτα λειτουργικό και συντηρείτο ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι το τέλος του 2013, κάτι που ασφαλώς αποδεικνύεται. Επιπροσθέτως, η δωρεάν χρήση του σύγχρονου αμφιθεάτρου από το Δήμο, του επιφέρει τόσα έσοδα (200€ ανά ημερήσια χρήση), που καθιστούν ακατανόητη την άρνησή του να αποδεχθεί την κάλυψη της κατανάλωσης του ρεύματος που του αναλογεί και άτοπη την πρότασή του για συμψηφισμό.
Θέτω στο Δήμο τα εξής ερωτήματα:
•    Γιατί δεν έχει αποδεχθεί ο Δήμος το σχετικό πίνακα ποσοστών κατανομής κοινοχρήστων δαπανών, με βάση των οποίων θα γίνεται η πληρωμή του ρεύματος σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ του ΟΑΕΔ?

•    Το ποσό που ισχυρίζεται ότι δαπάνησε για συντήρηση του κτιρίου είχε συμπεριληφθεί στη συμφωνία του χρησιδανείου? Ο ΟΑΕΔ είχε ενημερωθεί για τις επικείμενες εργασίες στο κτίριο και για το κόστος αυτών? Αν ναι, τις ενέκρινε?

•    Αναφορικά με την αυθαίρετη μετονομασία του αμφιθεάτρου σε «Θεόδ. Αγγελόπουλος», δόθηκε η άδεια από τον ΟΑΕΔ?


ΚΑΝΕΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου