19.1.18

ΚΑΥΤΗ Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΜΕ 26 ΘΕΜΑΤΑ

Με 26 καυτά θέματα στην Ημερήσια Διάταξη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, στις 19.00, η 1η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας για το 2018. 
Το θέμα των τελών ύδρευσης, το πολιτιστικό τέλος, οι εγκρίσεις δαπανών αλλά και το δίκτυο λυμάτων στα Φιλιατρά είναι από τα θέματα που θα απασχολήσουν την συνεδρίαση.:
Το 1ο θέμα αφορά την  Έγκριση Τιμολογίων Ύδρευσης-Αποχέτευσης ΔΕΥΑΤ και επιβολή ειδικού τέλους επί της κατανάλωσης(Έγκρ. της αριθ.5/2018 ΔΣ ΔΕΥΑΤ). Πρόκειται για το υψηλό τέλος του 80% ανάλογα με τα κυβικά που καταναλώνονται. Ωστόσο μοιραία στο οικείο Δ.Σ. θα τεθούν θέματα που αφορούν την επιχείρηση καθώς σύμφωνα με πληροφορίες αναβλήθηκε η απόφαση για πρόσληψη τεχνικού διευθυντή, ενώ υπάρχει σοβαρό θέμα με τις καταναλώσεις και χρεώσεις σε κλειστές οικίες όπως και τα χαράτσια που επιβλήθηκαν μέσα από το τέλος Ακίνητης περιουσίας από τον Δήμο χωρίς να γνωρίζει ποια κατοικούνται ή όχι.
Το 2ο θέμα αφορά την λήψη απόφασης σχετικά με την αναπροσαρμογή-επιβολή του πολιτιστικού τέλους Δήμου Τριφυλίας(Έγκρ. της αριθ11/2018 ΑΟΕ). Το ανωτέρω θέμα παραμένει σοβαρό καθώς το τέλος είναι διαφορετικό σε κάθε δημοτική ενότητα, ενώ δεν υπάρχει ισόποση και ισόνομη κατανομή του στο εύρος του Δήμου, ενώ το τέλος που πληρώνουν οι κάτοικοι της Κυπαρισσίας σύμφωνα με παρατάξεις είναι χωρίς αντίκρισμα. Κι εδώ αναμένεται με ενδιαφέρον η συζήτηση του θέματος...
Το 3ο θέμα αφορά την  Έγκριση της με αριθ.378/14-12-2017 απόφασης ΔΣ της ΔΕΥΑΤ με θέμα: Συμψηφισμός τελών ύδρευσης –αποχέτευσης και πολιτιστικού τέλους στις ΔΕ επέκτασης της ΔΕΥΑΤ του Δήμου Τριφυλίας. Αναμένεται κι εδώ να παρουσιαστούν οικονομικά στοιχεία που απλά θα αποδείξουν την ανομοιογένεια καταβολής τελών σε όλο τον Δήμου. 
Επίσης θα συζητηθούν η Λειτουργία Εμποροπανήγυρις Αγ. Χαραλάμπους Δ. Κ Φιλιατρών 2018 και ορισμός πενταμελούς επιτροπής ελέγχου εμποροπανήγυρις με την Έγκριση δαπάνης-ψήφιση πίστωσης για τον Εορτασμό της εορτής του Αγίου Χαραλάμπους στην Δ.Κ Φιλιατρών, καθώς και την Συγκρότηση Επιτροπής Οριστικής παραλαβής του έργου «Επέκταση δικτύου λυμάτων
Φιλιατρών» για την Τριφυλιακή πόλη.
Τέλος θα τεθούν σε ψηφοφορία θέματα όπως η Έγκριση Ονομασίας και μετονομασίας οδών της Δ.Κ Κυπαρισσίας του Δήμου Τριφυλίας, η Καταπολέμηση του Δάκου της Ελιάς έτους 2018 για τον Δήμο Τριφυλίας, η Έγκριση δαπάνης-ψήφιση πίστωσης για την ανανέωση ετήσιων συνδρομών του Δήμου Τριφυλίας (Εφημερίδες-περιοδικά-διαδικτυακές εφαρμογές) έτους 2018, η  Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: «Επισκευή- πεζοδρόμου πλατείας Φιλιατρών» και η Έγκριση πρακτικών τοποθέτησης ενδιαφερομένων για την Κυριακάτικη Αγορά Κοπανακίου έτους 2017-2018, καθώς και η Ανάκληση της Αίτησης Αναίρεσης που άσκησε ο Δήμος Τριφυλίας, ενώπιον του Αρείου Πάγου, κατά της αριθ.52/2012 Αποφάσεως Μονομελούς Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας (Σχ.αρ.4/2018ΑΟΕ) για τους δικαιωθέντες συμβασιούχους και τέλος η Έγκριση αγοράς δύο απορριμματοφόρων οχημάτων Δήμου Τριφυλίας. 
ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου