18.1.18

Στη Ρωσία περιμένει ένας παλιόφιλος

Το ματς του Ολυμπιακού απέναντι στην Κίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι στο επίκεντρο της Πέμπτης. Μπασκετικό το μενού της ημέρας, γενικά. 

Αποκλειστικά επικεντρωμένη στο μπάσκετ θα είναι η Πέμπτη μας. Κι αυτό καθώς το πρόγραμμα της Ευρωλίγκα με τον αγώνα του Ολυμπιακού (κι ακόμα τρεις) είναι το βασικό "μενού" της ημέρας. Στη Ρωσία ταξιδεύουν οι "ερυθρόλευκοι" για να παίξουν μ' έναν παλιό γνώριμο. Θυμίζουμε ότι αυτή είναι η δεύτερη αγωνιστική της εβδομάδας, μ' ότι συνεπάγεται αυτό στην κούραση των ομάδων.
Είσαι σίγουρος ότι γνωρίζεις όλες τις Νόμιμες Εταιρείες;
Ο Ολυμπιακός έκανε restart μετά την "τριαντάρα" στη Βιτόρια κι απάντησε με τον ίδιο τρόπο. Οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν ένα φοβερό δεύτερο ημίχρονο απέναντι στη Μακάμπι, την οποία κέρδισαν με 94-64. Ο Σφαιρόπουλος είδε αυτό που ήθελε από τους παίκτες του, αφού ο επιθετικός πλουραλισμός σε συνδυασμό με την αμυντική προσήλωση ήταν εμφανέστατος. Τώρα, αντίπαλος θα είναι η Κίμκι, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ο κόουτς Μπαρτζώκας έχει περάσει φοβερές στιγμές στο Λιμάνι με αποκορύφωμα την κατάκτηση της Ευρωλίγκας το 2013. Τώρα καλείται να "πληγώσει" την πρώην ομάδα του, αφού η νυν ομάδα του, παλεύει να παραμείνει στην οχτάδα και ει δυνατόν να μην τερματίσει όγδοοη που πιθανότατα θα πάει πάνω στην ΤΣΣΚΑ. Αντιμετωπίζει αρκετά θέματα πάντως και πρέπει να βρει άμεσα λύση, καθώς ο Ολυμπιακός δεν αστειεύεται.
Λίγο αργότερα, η Ζαλγκίρις υποδέχεται τη Βαλένθια. Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έχασε στο Μπάμπεργκ και δείχνει πως η υπέρβαση του πρώτου γύρου ήταν κάτι που δύσκολα θα μπορούσε να επαναληφθεί. Τώρα καλείται να επανέλθει στις νίκες, απέναντι σε μια ομάδα που θα πουλήσει πολύ ακριβά το τομάρι της. Το απέδειξε και απέναντι στην Μπαρτσελόνα, την οποία και νίκησε την προηγούμενη αγωνιστική.
Στο Τελ Αβίβ, η Μακάμπι μετά τη "σφαλιάρα" από τον Ολυμπιακό, θα υποδεχτεί τον Ερυθρό Αστέρα. Η ομάδα του Σπάχια είναι σε τροχιά οχτάδας, αλλά σίγουρα θα πρέπει να σοβαρευτεί καθώς οι "μνηστήρες" είναι πολλοί. Ο Αστέρας έκανε ήττα από την Κίμκι στην έδρα του και θέλει να τη "ρεφάρει" αφού ναι μεν η οχτάδα δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά σίγουρα είναι κάτι που ο Αλιμπίγεβιτς και οι παίκτες του, ονειρεύονται.
Τέλος, στη Βαρκελώνη, η Μπαρτσελόνα αρχίζει πάλι από το "μηδέν". Η ήττα στη Βαλένθια επανέφερε γκρίνιες στο προσκήνιο και τα όνειρα του καλοκαιριού γίνονται εφιάλτες. Η ομάδα του Σίτο Αλόνσο είναι τρεις νίκες πίσω από την όγδοη Μακάμπι και πλέον ή σοβαρεύεται ή βιώνει ακόμα μια μεγάλη αποτυχία. Η αντιπαλός της, η Μπάμπεργκ του Αντρέα Τρινκιέρι (δε θα είναι στον πάγκο καθώς εγχειρίστηκε στον ώμο) κέρδισε με καλή εμφάνιση τη Ζαλγκίρις και παραμένει κοντά στα play-off. Δεν είναι ομάδα που θα χάσει εύκολα κανένα ματς, αλλά χάνει πολλά ματς στον πόντο!
Ποδοσφαιρικά, ένα είναι το ματς που αξίζει αναφοράς. Η Λεγανιές υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης για το Κόπα Ντελ Ρέι. Κι όπου Ρεάλ Μαδρίτης, βάζουμε δίπλα τις λέξεις "γκρίνια", "μουρμούρα" και "προβληματισμός". Η νέα ήττα από τη Βιγιαρεάλ στο "Μπερναμπέου", η συνεχής "αφλογιστία" του Κριστιάνο Ρονάλντο, η αμφισβήτηση στο πρόσωπο πολλών αστέρων (Μπέιλ, Μπενζεμά) ακόμα και στον Ζιντάν, είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα των "μερένγκες". Μια ήττα στο ματς αυτό δε θα βοηθούσε καθόλου. 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου