18.1.18

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΠΥΛΙΑ ΚΑΙ ΑΝΩ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΤΟ 2018

ΣΤΟ νέο πρόγραμμα κτηματογράφησης εισέρχεται σταδιακά η υπόλοιπη Μεσσηνία εκτός της Καλαμάτας και της Μεσσήνης μετά από μεγάλες καθυστερήσεις σε περιφερειακές ενότητες της χώρας. Οι μεγαλύτερες μελέτες κτηματογράφησης (από πλευράς εκτιμώμενων ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων) αφορούν τα «υπόλοιπα» των Νομών Ρεθύμνου-Χανίων (1 εκατ. δικαιώματα), Ηρακλείου (1 εκατ. δικαιώματα), Μεσσηνίας (973.000 δικαιώματα), Αρκαδίας (817.000 δικαιώματα), Ηλείας (769.000 δικαιώματα), Ευβοίας (766.000 δικαιώματα), Χαλκιδικής (729.000 δικαιώματα), Ευρυτανίας- Φθιώτιδας (704.000 δικαιώματα).
Προς το παρόν σύμφωνα με πληροφορίες από το ΑΠΕ που παρακολουθούμε στενά τους τεελυταίους μήνες φαίνεται ότι έχουν ανατεθεί προς ολοκλήρωση 30 μελέτες κτηματογράφησης της 4ης γενιάς, καθώς οι πολίτες των υπό κτηματογράφηση περιοχών κλήθηκαν πριν λίγους μήνες να υποβάλουν δηλώσεις το καλοκαίρι του 2017. Σειρά έχει πλέον η περιοχή της Τριφυλίας, την Πυλίας και της Άνω Μεσσηνίας και για τον λόγο αυτό ο Δικηγορικός σύλλογος Κυπαρισσίας πέτυχε την ίδρυση Κτηματολογικού γραφείου στην περιοχή.
Η τήρηση του χρονοδιαγράμματος θα εξαρτηθεί κατ’ αρχήν από τη στάση της Ε.Ε. απέναντι στο αίτημα χρηματοδότησης του έργουκαι στη συνέχεια από τη στάση του μελετητικού κόσμου, καθώς ακόμα και η ίδια η απόφαση ακύρωσης του προηγούμενου διαγωνισμού (όπως και κάθε μελέτη ξεχωριστά στη συνέχεια) μπορεί να προσβληθεί δικαστικά, προκαλώντας πολύμηνες καθυστερήσεις.
ΓΙΑΝ.ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου