18.1.18

ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ !!! ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ !!!

 Μέχρι στιγμής, η Πυροσβεστική έχει λάβει 40 κλήσεις στην Αττική, 25 στη Στερεά Ελλάδα, 10 στη Θεσσαλονίκη, 5 στην Κέρκυρα και 8 στην Πελοπόννησο για κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων.

Πολλά προβλήματα έχουν προκαλέσει οι θυελλώδεις άνεμοι που επικρατούν από το βράδυ της Τετάρτης σε όλη την Ελλάδα.
Ακυβέρνητο λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν το βράδυ της Τετάρτης προς τη Πέμπτη πλέει στα ανοιχτά του λιμανιού του Πειραιά ένα άδειο επιβατηγό πλοίο.
Εν τω μεταξύ οι ισχυροί νότιοι άνεμοι έχουν προκαλέσει αναστάτωση στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες αλλά και στη ξηρά.
Τα ξημερώματα της Πέμπτης, γύρω στις 06:00, παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους στη θαλάσσια περιοχή νότια-νοτιοανατολικά της εισόδου του λιμανιού του Πειραιά το αγκυροβολημένο παροπλισμένο επιβατηγό/οχηματαγωγό πλοίο «Παναγιά Αγιάσου».
Το πλοίο δεν έχει επιβαίνοντες.
Κοντά του έχουν ήδη πλεύσει τρία ρυμουλκά για να συνδράμουν στην ασφαλή πρόσδεση του πλοίου ωστόσο το έργο τους δυσκολεύουν οι άνεμοι που πνέουν στο σημείο. Σε ένα από αυτά επιβαίνει, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, και ο αρχηγός του λιμενικού σώματος Σταμάτιος Ράπτης.
Σύμφωνα με την ΕΜΥ σταδιακή εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από το μεσημέρι και από τα δυτικά.
Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν κατά τόπους τα 8 ως 9 μποφόρ.
Από τον Πειραιά δεν εκτελέστηκε το πρωινό δρομολόγιο του Blue Star 2 (07:25) για Πάρο-Νάξο-Ίο-Θήρα και του Blue Star Paros (07:30) για Σύρο-Τήνο-Μύκονο.
Ε τω μεταξύ, σε ισχύ έχει τεθεί η απαγόρευση απόπλου από το λιμάνι της Ραφήνας και του Λαυρίου. Αντίθετα, κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τον Αργοσαρωνικό.
Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό θα είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία, προκειμένου να ενημερώνονται για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις δρομολογίων.
Πτώση δέντρων στο Ναύπλιο
Στο Ναύπλιο, στην οδό Κύπρου, στο κέντρο της πόλης, τρία σταθμευμένα αυτοκίνητα καταπλακώθηκαν από μεγάλα πεύκα που έπεσαν από τους πολύ δυνατούς ανέμους που έπνεαν το βράδυ της Τετάρτης προς τη Πέμπτη.
Επίσης δέντρα έπεσαν στην παραλιακή στον δρόμο προς Κιβέρι, στην πλατεία Αρβανιτιάς. Ζημιές έχουν υποστεί τέντες σε καταστήματα και διαμερίσματα.

Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής, η Πυροσβεστική έχει λάβει 40 κλήσεις στην Αττική, 25 στη Στερεά Ελλάδα, 10 στη Θεσσαλονίκη, 5 στην Κέρκυρα και 8 στην Πελοπόννησο για κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων.

Συγκεκριμένα, στη Θεσσαλονίκη, ο δυνατός Βαρδάρης που φυσάει από τη νύχτα στην πόλη, εκτός από πτώση της θερμοκρασίας έφερε και προβλήματα σε διάφορες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Εκτός από τις περιπτώσεις των δέκα κλήσεων που έχει δεχθεί μέχρι στιγμής η πυροσβεστική, οι ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι που τοπικά φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ έχουν μετακινήσει κάδους απορριμμάτων, ξήλωσαν πινακίδες και τέντες, ενώ φερτά υλικά κάλυψαν δρόμους.

Με ιδιαίτερη προσοχή οφείλουν να κινούνται οι οδηγοί, καθώς ακόμη και σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας συναντούν στο οδόστρωμα διάφορα αντικείμενα.

Στο μεταξύ, διακοπές ηλεκτροδότησης καταγγέλλουν από νωρίς κάτοικοι σε περιοχές περιφερειακά της Θεσσαλονίκης, όπως στα Βασιλικά και στους Ταγαράδες.

Την ίδια ώρα, κανονικά αναχώρησαν οι πρωινές πτήσεις από το αεροδρόμιο «Μακεδονία», ενώ, μέσω της ιστοσελίδας τους αεροδρομίου, έγινε γνωστό ότι ακυρώθηκε μία πτήση από και προς την Κωνσταντινούπολη.

Όσον αφορά στον καιρό, σήμερα, Πέμπτη (18/01/2018), τοπικές βροχές αναμένονται στη Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Σποραδικές καταιγίδες στην ανατολική νησιωτική χώρα.

Παροδικές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά, καθώς και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Βορειοδυτικοί άνεμοι 6 με 7, στα πελάγη 8 με 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι και από τα δυτικά.

Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση από τα βόρεια.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου